Mam na wycieraczce pasażera po prawej stronie wode po deszczu. Tylko po stronie pasażera. Centralnie na srodku wycieraczki. Kanaliki po obu stronach drożne. W schowku pasażera też cos mokrego zauważyłem. Skąd ta woda?
Szyberdachu nie mam.
woda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
na 99,9% woda Ci sie dostaje przez uszczelke szyby. Mam podobny problem po stonie kierowcy i na razie walcze z nim domowymi sposobami, bo nie chce teraz wydawac na wymiane szyby, tym bardziej,ze w starszych autach prawie zawsze to miejsce po wyjęciu szyby nadaje sie do blachcarza. Ja obsilikonowałem uszczelke na około ( po zewnetrznej i po szybie) i jest spokój. Przezroczystego silikonu starannie połozonego praktycznie nie widać, wiec obciachu nie ma 

Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej
mi sie nie chciało rozbierac deski ,zeby patrzec którędy wcieka. Oglądnałem uszczelke od zewnatrz i stwierdziłem,ze juz nie przylega tak dorze do szyby ( lata robia swoje). Niby jest ok, ale woda to woda i pomału sie przesączy. Po silikonowaniu jest ok. Jesli nie masz sladów korozji wokół uszczelki możes wyjąc szybe i załozyc nowa uszczelke. Najlepiej w dobrym zakładzie,albo samemu na sznurek. Co do tej korozji to podobno jest to powazny problem. Jesli sa juz jakieś parchy poza uszczelka to najczęściej pod spodem jest juz masakra-przynajmniej tak twierdził blacharz z którym o tym gadałem. Sam na taka operacje moze sie zdecyduje w lecie, teraz finanse nie pozwalają 

Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kup czarny silikon za 10 zł , ja uszczelniłem uszczelke i przestało
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;