Witam.
Mam niewielki problem z hamulcami z tułu. Wszystko jest super, extra, pieknie podczas hamowania ale gdy puszczam pedał to coś mi piszczy z tyłu przy hamulcach. Możę coś się poluzowało i jakaś blaszka obciera o inną blaszkę.
Bardzo proszę o jakąś rade co z tym zrobić (nie chcę znowu jechać do mechanika, może można to samemu zrobić). Może już ktoś miał podobny problem.
Przypominam, że moje autko to Golf III 1.4 ABD (z tyłu szczęki)
Dzięki i pzdr.
Piszczące hamulce podczas puszczania pedału...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Piszczące hamulce podczas puszczania pedału...
memory5pit pisze:Witam.
Mam niewielki problem z hamulcami z tułu. Wszystko jest super, extra, pieknie podczas hamowania ale gdy puszczam pedał to coś mi piszczy z tyłu przy hamulcach. Możę coś się poluzowało i jakaś blaszka obciera o inną blaszkę.
Bardzo proszę o jakąś rade co z tym zrobić (nie chcę znowu jechać do mechanika, może można to samemu zrobić). Może już ktoś miał podobny problem.
Przypominam, że moje autko to Golf III 1.4 ABD (z tyłu szczęki)
Dzięki i pzdr.
Kolego uzywaj opcji szukaj! Temat poruszany nascie razy. Poza tym TTTM
stary problem jak świat w MK3 , zdejmujesz bęben hamulcowy , potem najlepiej zdjąć szczęki wyczyścić wszystko i nasmarować delikatnie wszystkie miejsca gdzie blacha trze o blache , mocowanie linki sprzęgła , rozpierak ręcznego itd , tylko delikatnie smarowac , żeby smar nie dostał sie na szczęki , da sie to zrobić bez rozbierania , ale dokładniej zrobisz jak rozbierzesz , tylko to sposób na jakiś czas bo i tak kiedyś będziesz musiał robić to samo
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pełna instrukcja co zrobić, aby mieć spokój. Wszystkie części zaznaczone strzałkami przesmarować (uważaj na szczęki!!). PZDR
Ostatnio zmieniony śr lut 20, 2008 01:05 przez Dawid_BB, łącznie zmieniany 1 raz.