Czym sie roznia amorki gazowe od olejowych??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcin-ksiazek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Czym sie roznia amorki gazowe od olejowych??

Post autor: marcin-ksiazek » ndz wrz 04, 2005 11:33

Witam. Mam pytanie czym sie rożnia amortyzatory gazowe od olejowych, tzn: jaki jest komfort jazdy przy gazowych a przy olejowych? Mam zamiar wymienic do golfa 2 1.8 GTI i mam problem bo jedni polecaja olejowe a drudzy gazowe. Chodzi mi oto aby golfik byl sztywny. A co sadzicie o amortyzatorach firmy DELPHI, czy warte sa uwagi?? ??Znacie taka firme??Pozdrawiam Marcin

PRINCE

greg

Post autor: greg » ndz wrz 04, 2005 11:55

http://www.kayaba.akwimat.pl/amortyzatory.html tu masz w lekkim skrócie i z tego wynika że gazowe dają lepszą przyczepność więc i podejrzewam że są twardsze.

Awatar użytkownika
kamil993
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kamil993 » ndz wrz 04, 2005 11:55

po pierwsze to nie ma czegos takiego jak amortyzatory gazowe, tylko gazowo-olejowe. roznia sie tym od olejowych, ze w srodku jest gaz ktory wspomaga tlumienie przez podniesienie cisnienia tegoz oleju. wiec amortyzatory popularnie zwane gazowymi sa szytwniejsze.
co do DELPHI to widze jedziesz po taniosci ;) ale na tym chyba nie warto oszczedzac... pomysl o czyms innym... moze kayaba (bo bilsteina czy koni nie polecam jak widze w jaki przedzial cenowy celujesz :D ). pozdro.

Scirocco Team Portal
www.scirocco.pl

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”