mk3 spalanie 1.9tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Ubity zbiornik. Ciekawe co to znaczy i jak się go ubija. Ale chętnie się dowiem. Ponad 10% paliwa więcej w trasie za granicę na pewno się przyda. Czekam na opis.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
Podjezdzasz pod dystrybutor:) Wysiadasz z auta, nastepnie otwierasz klapke wlewu paliwa, otkrecasz korek, wkladasz nalewak i lejesz na fulla:) Gdy nalewak odbije co oznacza pelny zbiornik (pozornie) wyciagasz go prawie calkowicie z otworu wlewu paliwa i po lewej stronie owej dziury na wysokosci okolo 2cm jest taka dzwigienka, ktora naduszasz owym nalewakiem w dol i powoli lejesz paliwo dalej.Jesli masz zbiornik 60l to musowo musi wejsc owe 70ltr (no i zalezy ile ci paliwa jeszcze zostalo w zbiorniku przed tankowaniem) :d Teraz chyba wszystko jasne
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Ta dźwigienka to jest druga rurka odpowietrzacza. Jest dlatego, że ON bardzo się pieni i trudno jest odpowietrzyć zbiornik. Nie nalejesz więcej niż pojemność zbiornika. No może ze 2 litry. Sprawdzałem też to u siebie w passacie. Jak odpalisz sobie etke i przejrzysz instalację paliwową to zobaczysz, że nie da się tam dużo więcej nalać. Na pewno nie 10 czy 15 litrów. Z resztą pytałem też o to w ASO.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
skad mielismy wiedziec,ze masz varianta?rademenes pisze:To nauczcie sie czytac jeden z drugim:P Dokladnie bylo napisane ze 1500km przy "ubitym" zbiorniku!A to daje 70ltr ropy w baku mimo ze zbiornik ma 60 (Golf Variant) Tylko trzeba wiedziec jak to zrobic,zeby tyle nalac.A wtedy daje to 4,66/100km.No to cisza mnie tu:P
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
Wiesz nie wiem jak Cie przekonac ze jednak idzie nalac (70ltr!!) moze zrobie fotki przy tankowaniu albo nakrece film?Wtedy bedzie wszystko jasne skoro nie wierzysz.Mialem tez Transportera poj zbiornika 80ltr i tu dopiero bylo moje zdziwienie jak nalalem 97,47ltr poszukalem f-re dla przypomnienia.Zaznaczam,ze to troche dluzej trwa bo trzeba wolniej lac,wiec moze jestes zbyt malo cierpliwy.Pozdrawiam
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Owszem. Można zalać zbiornik odpowietrzający. Tak robią ludzie jeżdżący tankować na Ukrainę. Wtedy do passata varianta TDI z 94roku można nalac prawie 100l. Ale wtedy w razie wypadku (jak ktoś Ci w dupe wjedzie) jest słabo.