Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pod VAGa bo to pewnie jakiś czujnikgouda87 pisze:Z tego co piszecie Panowie zauważam podobieństwa!! Ale opiszę swój problem o dpoczątku! Moze to cos zmieni.. Golf IV 1.6 SR AKL 101KM.. Odpala spoko.. ale kiedy dojezdzam do skrzyzowania i naciskam sprzeglo silnik gasnie albo obroty skacza w gore i w dol na granicy ze zgasnieciem.. az trzesie sie caly samochod.. Ponad to kiedy daje mu po obrotach tak do 5-6tys i np wrzuce na luz to obroty spadaja i gasnie od razu (nie dzieje sie to w przypadku spokojnej jazdy.. 2-4tys).. nauczylem sie jezdzic nie hamujac silnikiem (np pdczas dojazdow do skrzyzowania) bo wtedy tak jak opisalem wyzej gasnie! teraz kiedy podjezdzam do krzyzowki z daleka wrzucam looz i obroty niznacznie sie kolysza:)
Miałem to samo tyle ze mi gasło na kazdym skrzyzowaniu ;p wystarczylo wyczyscic przepustnice do teraz jest dobrze ;ppavlo_ pisze:Mam Golfa MK3 1.6 i mam takze problem z gasnieciem. Otoz gdy zblizam sie do skrzyzowania i naciskam sprzeglo to potrafi zgasnac. Moge wtedy nacisnac gaz i odpali sie z lekkim szarpniciem i jedzie dalej. Nie zdarza sie to czesto, raz na 10 , 15 hamowan, jednak jest to irrytujace. Czasami zdarza sie to kilka razy pod rzad, tak ze 3, 4 razy gasnie. Zauwazylem takze nierowna prace silnika, czasami jade i trzymam gaz w jednej pozycji i spadaja obroty, dopiero dalsze wcisniecie gazu utrzymuje te obroty. Jesli ktos ma pomysl co moze byc nie tak, to prosze o porade
Silnik nie chce gasnąć jak jest rozgrzany czy bez różnicy?SuperGolf3 pisze:Witam wszyscy tu mówicie o gaśnięciu autka... a ja borykam się z tym problemem że autko nie chce zgasnąć (Golf 3 1.4 ) przekręcam kluczyk wyciągam ze stacyjki a autko dalej chodzisłyszałem juz propozycje że może być to kostka w stacyjce jednak okazało się ze to nie to
czy wiecie co go może boleć ???? Prosze o pomoc Pozdrawiam
1. Silnik nie chce gasnąć nawet zaraz po odpaleniu.jhosef pisze: Czy w końcu sam gaśnie czy musisz go gasić innymi sposobami?
Silnik chodzi po przekręceniu kluczka zupełnie normalnie?
Gdy nie chce zgasnąć jak wyciągniesz przewód zapłonowy od cewki gaśnie?
Czezmu twierdzisz ze to nie kostka stacyjki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości