Gaśnie w trakcie jazdy, skacze obrotomierz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

djzielu
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Gaśnie w trakcie jazdy, skacze obrotomierz

Post autor: djzielu » czw lut 14, 2008 20:24

Witam,
W trakcie jazdy, wskazówka obrotomierza wariuje, i samochód gaśnie, po odczekaniu paru minut można go zapalić. W trakcie wariowania wskazówki obrotomierza cyka jakiś przekaźnik. Umieszczam filmik który nakręciłem, w celu zdiagnozowania problemu.

Filmik !!

Liczę na pomoc,
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » czw lut 14, 2008 20:47

Sprawdziłbym czujnik Halla.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 14, 2008 21:24

Znowu nie sprecyzowany temat. Typ silnika trzeba podać. od tego zależy który to może być czujnik Halla.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djzielu
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: djzielu » czw lut 14, 2008 21:43

VW Golf 3 2.0 GTI silnik 2E 115KM. Czujnik hala był sprawdzany, podgrzewali go czym w warsztacie i mówią że jest ok.

Ja już nie wiem co to może być, jak widać na filmiku, tylko na zapalonym zapłonie również obrotomierz wariuje...

Ostatnio świece, kable, cewkę, zmieniłem ale również to nie to...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 14, 2008 21:49

Napiszę że nie wygląda to dobrze. Uszkodzony hall nie powoduje skoków obrotmierza do końca w prawo tylko nagłe spadki wskazówki w lewo. Zajmij się oględzinami kabli, wtyczki do sterownika czy nie zalana, może to jakieś głupie zwarcie, jednak pachnie mi to awarią samego sterownika. Może podłącz jeszcze auto do VAGA.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djzielu
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: djzielu » czw lut 14, 2008 22:24

Właśnie w tym problem ze VAG nic nie pokazuje, zero błędów. Właśnie może być zalany bo on znajduje sie chyba obok szyby przedniej pod takim plastikiem, a uszczelka może przepuszczać wodę bo jest w złym stanie. Tylko czemu zdarza sie to dwa raz na miesiąc.

I dzięki za odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2008 22:27 przez djzielu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 14, 2008 22:30

to są najgorsze awarie, jak już się coś się zepsuje na amen to łatwiej znaleźć usterkę. Obejrzyj wtyk sterownika (zdejm go), przyjrzyj się jeszcze czy nie skacze iskra z cewki lub któregoś kabla WN na jakiś kabelek od ktoregoś czujnika, może wieczorkiem po ciemku coś zobaczysz. Sama uszczelka pod szybą nie jest bardzo istotna, wtyczka i sterownik są (a właściwie powinny być ) szczelne.

Awatar użytkownika
PIOTR5
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: PIOTR5 » pt lut 15, 2008 04:36

U mnie sie podobnie działo Jak miałem przebicia na Kablach WV zmieniłem na nowe kable i wszystko ok

Było mk1Cl.Mk2CL.MK2GLMK2GTIF&IMK3GT JEST MK3GTI Edytion Zawsze było i Bedzie VW

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”