centralny zamek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafał nowak

centralny zamek

Post autor: rafał nowak » sob sie 27, 2005 15:27

witam wszystkich.kiedys zakupiłem alarm magicar.właśnie go montuje i mam jeden problem, w którym myslę ze mi pomozecie.mam golfa 2 trzy drzwiowy.jest w nim centralny zamek, ale troszke dziwny.otwiera sie wszystkie drzwi tylko od strony kierowcy i nie ma w tych drzwiach siłownika tylko jest w drugich i w tylnej klapie.tam jest tylko kabelek i steruje napieciem na pompke czy jakos tak.wiec z pilota nie moge otworzyc drzwi kierowcy tylko pozostałe.jest to zamek pneumatyczny.co powinienem zrobic, zeby wszystko chodziło jak nalezy.prosze o pomoc i z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » sob sie 27, 2005 15:37

Tak naprawdę to nic nie kumam z tego posta twojego :grin:
Napisz jaśniej co tam nie chodzi a co chodzi ?
Jak chcesz schemat podłączenia "Magicara" to napisz a jak potrzebujesz pomocy przy naprawie zamka to napisz jasno co ci tam nie działa
pozdro flat

rafał nowak

Post autor: rafał nowak » sob sie 27, 2005 16:38

centralny zamek w moim golfie nie ma siłownika w drzwiach kierowcy tylko kabelek napieciowy i nie ma co go wypchać zeby otworzyc te drzwi.pytanie.czy tam w ogóle powinien byc siłownik

Awatar użytkownika
andrz3j
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrz3j » sob sie 27, 2005 17:17

w każdych drzwiach z centralnym zamkiem jest siłownik! Inaczej by nie działoało zamykanie i otwierani drzwi.
Musisz podpiąc sie pod kable od centralnego zamka. Wszystko dokładnie powinienieś miec opisane w instrukcji instalacji autoalarmu Magicar. A co do kolorów kabli pod jakie masz się wpiąc o ile to oryginlany centralny zamek VW to uzyj opcji szukaj na tym forum i znajdziesz..

Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...

rafał nowak

Post autor: rafał nowak » sob sie 27, 2005 17:20

O TO CHODZI ZE NIE MA SIŁOWNIKA.TEN GŁÓWNY OTWIERA SIE KLUCZEM I DAJE NAPIECIE NA POZOSTAŁE DWA SIŁOWNIKI I TYLKO TAMTE SIŁOWNIK WYPYCHA.TAKIE CENTRALNE BYŁY W GOLFACH 2.

rafał nowak

Post autor: rafał nowak » śr sie 31, 2005 10:14

ale czy moxe byc elektryczny siłownik w zamku pneumatycznym, czy trzeba jeszcze jakis dodatkowy sterownik.

Awatar użytkownika
andrz3j
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrz3j » śr sie 31, 2005 20:16

zelmerro pisze: gadasz głupoty! ........ polega to na tym ze do każdych drzwi doprowadzony jest węzyk który albo zasysa ( zamkniecie) albo albo *** powietrze ( otwarcie).
oki i w takim razie co proponujesz zrobić? Skoro tak dobrze znasz ten temat? W koncu miałes w audi taki zamek. pneumatyka mam tez u siebie w Mk3..
Nie rozbierałem tego ale moze jest tak jak w niektórych oplach m.in w VA był tam z tego co pamietam mikrostyk który podawał impuls na pozostale siłowniki podczas otwierania i zamykania drzwi.

Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...

rafał nowak

Post autor: rafał nowak » czw wrz 01, 2005 10:17

dzieki chopie.mysle ze masz racje i tak tez zrobie.tez o tym myslałem na poczatku, ale mi nie pasował ten elektryczny.ale chyba bedzie oki jak go podłacze tak jak mówisz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”