Plastiki na nadkolach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gasek

Plastiki na nadkolach

Post autor: Gasek » śr sie 31, 2005 20:02

witam,
Zastanawiam sie nad wywaleniem plastików z nadkoli i jestem ciekawy czy jest jakis problem ze zdjeciem tego? Tzn czy są tylko przyklejone czy może przykręcone? I jeszcze jedno, czego można sie spodziewać pod spodem? rdzy?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Smaczny » śr sie 31, 2005 21:01

Wszystko zależy od tego, czy były onez założone fabrycznie czy ktos sam sobie przykleił...

FORD
Fix Or Repair Daily

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nadkola są GOOD !!

Post autor: Razal » śr sie 31, 2005 21:30

Jeżeli masz MkII to mogę Ci powiedzieć, że najcześciej są one przykręcane na blachowkręty od spodu w obrzeże błotnika, a co do rdzy to Ci powiem że jeżeli były fachowo założone wcześniej niekonieczni efabrycznie to nie ma co myśleć o rdzy. Ja miałem wcześniej MkII w 17 roku jego życia odkręcałem te nadkola i powiem Ci że nie potrzebnie - ZERO RDZY !! Teraz mam MkIII, też są takie osłonki (nadkola) i są zakładane na takie plastikowe kołeczki z wciskanym przez środek takim bolcem co rozpiera.

Dla świętego spokoju możesz to rozkręcić bo to 15 min. roboty zobacz co tam słychać, jak by było nie ładnie to dobrze to oczyść zakonserwuj jakimś odrdzewiaczem i na to jakaś czarna konserwacja np. Motip w spray'u. Masz spokój na długie lata :bigok:

Pozdro...

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Gasek

Post autor: Gasek » czw wrz 01, 2005 07:39

Skasował mi się profil jakimś cudem.....moje autko to mk3. Czyli jak je zdejme to zostaną otwory tak?

Awatar użytkownika
czykryszard
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: czykryszard » czw wrz 01, 2005 08:25

jak zdejmiesz to zostaną

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nie zdejmuj bo pogorszysz stan wizualny swojego bolidu

Post autor: Razal » czw wrz 01, 2005 14:10

tak mi się wydaje. To dużo poprawia estetykę autka o ile jest zrobione z głową. W MkII miałem taką przypadłość, że gościu mi przejechał bokiem po tym nadkolu autobusem podczas cofania - w efekcie wymieniłem ten plastik bo był porysowany i śmigałem dalej. Gdyby tego nie było to bym musiał malować pewnie cały błotnik.

Pozdro..

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”