Gaźnik w 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaźnik w 1.3
pomóżcie mi proszę wyjaśnić różnicę pomiędzy gażnikiem Pierburg 2E ozn.016E ,a 016F.Czy Pierburg 2E będzie pasował do golfa mk 2 z 89r .Silnik 1.3 ?
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 21:10 przez mac31, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez mam ten gaznik 2E.Wydaje mi sie ze bedzie pasowal ale wiecej napisze wieczorem jak zerkne do fachowej literatury.Ja ostatnio go polerowalem ale nie rzucil mi ie w oczy symol 016E lub F ale zobacze i dam znac
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
E te ssanie to kapa wogóle jest.Ja to bym najchetniej na linke chcial zrobic ale to by cza inny gaznik założyc,bo z tym to w zimie niezle jaja odchodzą.jak przymrozi to dziadostwo i 15min poradzi na ssaniu jechac.W księdze napraw do Golfa nic na taki temat nie pisze,wiec wydaje mi sie ze kazdy 2E2 podejdzie.Jak ktos sie bardziej orientuje to niech mnie poprawi.
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
No wlasnie a ciekawe ile z nich mozna zamienic z tym ktory mam?W lato jest spoko bo automat i szybko sie grzeje ale ta zima.Kiedys mialem trbika 1.1 tam to była kleska.Ten to niedosc ze miał ok 2000obr to jeszcze przez 10 min je trzymał wiec wstawiłem gaz.W golfie to działa duzo lepiej.W przeciągu 5,10 min od odpalenia stopniowo opuszcza obroty z 1300 na ok 900,wiec chyba ok.pozdro
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
Marek a czy masz przy gazniku taki maly zbiornik podcisnienia?? chodzi mi o to, o co pytam w tym watku http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21339. bo wlasnie ja go nie mam i rano jak zapalam to mi sie laduje na 2000tys obrotow. zreszta przeczytaj prosze tamtan watek i moze cos poradzisz
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl