Centralny wali w góre i w dół

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lexsus
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny wali w góre i w dół

Post autor: Lexsus » pt lut 08, 2008 20:38

Witam

Mam centralny zamek montowany w serwisie przy kupnie auta + alarm z langeford równiez serwisowo montowany. Dodam ze centralny jest na pilot.
Podczas otworzenia drzwi centralny zamek "wali"
tzn we wszystkich drzwiach che sei zamknąc ale nie może i robi tak jakby uskoki w góre i w dól. Podczas jazdy takze wali ale gdy wcisnie się kolek od kierowcy wszedzie sei zamknie i przestaje.
przestaje czasem sam gdy wali za długo wkoncu sam sie zamknie.

Czym moze byc spowodowany problem?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 08, 2008 20:52

wypada się dowiedzieć co tam takiego wmontowali, jeśli to jakies badziewne siłowniki elektryczne tanie to po pierwsze trzeba sprawdzić master (mogą być dwa w obu drzwiach przednich lub jeden od kierowcy. Mogło mu się wody nalać i wariuje,sa tam styki małe,

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Lexsus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lexsus » pt lut 08, 2008 22:40

no samochód ma juz 7 lat bylo dobrze teraz go kupilem i to zaczelo sie dziać raczej silowniki dobre. A te master albo cos to o co w tym chodzi bo jestem laikiem. CO trzeba zrobic teraz z tymi stykami? dajmy na to jak rozbiore drzwi od kierowcy? przy kołku od kierowcy mam diode jak zamknie sie zamki to oni miga :) :bigok:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 08, 2008 22:46

ja nie wiem co tam masz wmontowane, takie tanie zestawy siłowników mają zwykłe i mastery. Master ma oprócz normalnego silniczka co zamykai otwiera zamek styki,ktore włączają prąd na pozostałe siłowniki i na semego siebie, zwarcie na tych stykach, np od wody w sposób nie kontrolowany włączy wszystkie siłowniki. Ale to zamało info, musisz wiedzieć co tam masz wsadzone., może oryginalne? Albojakies porządne dedykowane do MK4? Musisz się dowiedzieć najpierw zanim zaczniesz grzebać.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Lexsus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lexsus » sob lut 09, 2008 13:54

MK4 to jakis model golfa chyba sie nie orientuje ale znalazlem forum volkswagena i napisałem. Ja mam VW Bora 2000r
Sprawdze co mam ale orginalne napewno bo samochód byl z salonu razem z zamkami domontowywali tylko alarm.
Czyli mysze rozkręcić przednie drzwi i po czym rozpoznac czy to mastery czy jakies inne?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 09, 2008 15:22

MK4 to model golfa który jest technicznie prawie jak bora. Napisąłeś że central był montowany przy kupnie w serwisie (fakt - dziwne by to było) a nie tylko alarm, to zmniena postać rzeczy

Lexsus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lexsus » sob lut 09, 2008 15:46

Dobra moze sie pomyliłem byl odrazu montowany. Ale tego tez nie moge zagwarantowac bo jak mówie kupilem go neidawno.
Moze pojechać do elektryka? Duzo by za to wział?
Bo samemu to za bardzo nie wiem jak robić. Trzeba sei grzebac z przednimi drzwiami itp.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 09, 2008 15:49

podjedź, nie wiadomo czego dotyczy problem, być może to coś związane z alarmem i nie będzie trzeba nic z drzwiami robić, najwyżej posprawdzać kable w przelotkach do drzwi.

Lexsus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lexsus » sob lut 09, 2008 15:50

a jeszce mam drugi problem nie odnosnie zamka.
Chodzi o to ze zawsze śweiciło mi sie światło jak otwierałem drzwi na srodku te światło w samochodize a teraz sie juz nei świeci. NIe ma tez owietlenia pod tablicą z tyłu i w bocznych drzwiach tez nie ma. Sprawdzałem żarówki z tyłu i tez są dobre i nadal nie działa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”