adas01 se wzioł i se napisał (w przekonaniu, że ma rację):
DZIOBEK, z punktu widzenia marketingu piękny wywód.
A w jakim celu Marketing poza własnym przekonaniem – nie jestem producentem, przedstawicielem ani sprzedawcą, żadnej korporacji, więc nie rozumiem ??
potem strzelił gafę w przekonaniu (w przekonaniu, że ma rację):
błąd - bo żarówki halogenowe do kupienia w sklepie spełniają normy europejskiej homologacji drogowej. palniki ksenonowe z allegro - nie, nawet jeśli "na oko" rozrzut światła na ścianie wygląda podobnie
Otóż NIE.
Część, żarówek halogenowych typu H1, H4, H7 sprowadzanych na polski rynek (poza oczywiście Philips, Osram itd..) które sprowadzane są z Hongkongu, Ameryki Łac. i Azji nie posiada homologacji w EUROPIE.
Owszem cześć z nich powołuje się na jakieś tam normy i dyrektywy UE na swoich etykietach i te przeważnie są do nabycia w hipermarketach i małych sklepikach.
Jak będziesz w sklepie too sobie weź żarówkę typu „XENON-ZENON” i poczytaj co ona tam ma powypisywane.
Nie jest to jednak dowodem Homologacji europejskiej.
Z tym, żee akurat jeśli chodzi o te żarówki jest zupełna „
wolna-amerykanka” ponieważ nikt tego nie sprawdza.
Osobiście miałem w Borze wsadzoną, żarówkę H4 typu LUMICO o mocy
75/100W (pewnie napiszesz, że takich nie ma , noo ja miałem) o niebieskiej poświacie.
Zostałem zatrzymany przez POLICJĘ i Misiek doczepił się do koloru i w tym temacie toczyła się nasza polemika.
On twierdził, że mam niebieskie światło a ja że too światło jest BIAŁE.
Po chwili rozmowy puścił mnie, a argumentem rozstrzygającym był fakt , że ja wskazałem na jego świtała w starym VW Pasacie twierdząc, żee on ma światła ŻÓŁTE a powinien mieć białe.
Oczywiście wsztko było „Ą” „E” i kulturka, żeby go nie wyprowadzić z równowagi.
Tak wiec kolego i Gliniarz dał się przekonać, że kolor oświetlenia jest pojęciem względmym – kwestia INTERPRETACJI.
O zawyżonej MOCY i HOMOLOGACJI – NIE BYŁO MOWY !!!
No i dalej adas01 się postarał, aaa żeby poważne wypaść to wyjechał nam z LUMENAMI (w przekonaniu, że ma rację).
H7 55W i 1550lumenów to norma dla żarówek H7, skąd wziąłeś informację o 35W? zarzucasz komuś wpadki i niekompetencje, a sam piszesz bzdury. to H3, czyli żarówka halogenowa stosowana w światłach przecimgłowych/halogenach dalekosiężnych ma 35W
Noo powiem Ci kolego
kolejna GAFA.
Nie doczytałeś uważnie tego co ja napisałem:
Ja mam zestaw 55W czyli wzmocniony H7 – Bez R-ki, a w standardzie jest 35W – w domyśle zestaw
XENONOWY – większość osób to zrozumiała (np. Pszczyna – bo pisał, że chciałby go zobaczyć), Ty natomiast piszesz mi o żarówkach żarnikowych twierdząc, że 35W ma jedynie H3.
Jedyne żarnikowe jakie ja znalazłem o mocy 35W to H8:
Nowa żarówka H8 35W 12V Philips, tania wysyłka!
Tak więc teraz już jak dziecku w przedszkolu.
Pisząc:
J
a mam zestaw 55W czyli wzmocniony H7 – Bez R-ki miałęm na myśli taki:
XENONY h7 55W KONTROLA ŻARÓWKI ! najmocniejsze!!
Można je wyrwać za ok.
550zł z montażem lub za 500zł - bez montażu (ale świecą naprawdę dobrze).
a pisząc:
a w standardzie jest 35W miałem na myśli taki:
XENONY H7 H1 KIT GWARANCJA XENON 299ZŁ !!
potem kilka zaczepek no i to:
niby jest dziura, ale jest i też gdzieś oddzielna regulacja stanowiąca, że źródło światła samochodowego emitujące powyżej 2000lm musi posiadać system samopoziomowania
Noo piszesz wszystkim, żeby opierali się na faktach i konkretnych aktach prawnych (regulacjach) a sam wypowiadasz się:
ale jest i też gdzieś oddzielna regulacja stanowiąca, że źródło światła samochodowego emitujące powyżej 2000lm musi posiadać system samopoziomowania
Ja akurat wiem o co konkretnie chodzi w tym zapisie o którym wspominasz.
Noo to dawaj konkretne akty i rozporządzenia – postaraj się trochę – wierzę w Ciebie.
Co do mich wypowiedzi nie wypowiadam się jeśli czegoś nie sprawdziłem. (w kwestii oślepiania wiele osób ma takie zdania –
wszyscy kłamią ??)
Noo i zakończył tak:
a od siebie dodam, że w podobnym stopniu wkurzają mnie posiadacze przeszczepionych ksenonów w lampach odbłyśnikowych i soczewkowych. i jedni, i drudzy oślepiają. ten temat był przewałkowany na forum dwa pierdyliardy razy: lampy do ksenonów powinny świecić "szerzej", a nie skupiać całość światła na obszarze, na jakim świeciłaby żarówka h1, h4 czy h7
Noo powiem Cii SUPER PODEJŚCIE.
Proponuję świecić świeczką albo co najwyżej latarką, jak się troszkę cofniemy w czasie
może DINOZAURY też wrócą – jak myślisz, uda się to ??
Powiem Cii kolego postępu technicznego nie da się zatrzymać.
Czołowi producenci wprowadzają nowinki techniczne – w tym przypadku oświetlenie XENONOWE, Chińczycy zaczynają je stukać i chwała im za to boo dzięki nim ceny oryginalnych zestawów zaczynają robić się przystępne.
A sądzę żee do 15 lat oświetlenie xenoenowe będzie standardem.
Ale nie podawaj się
Don Kichot – cie.
noo a w kolejnym poście popisał się jeszcze tym:
nie zamierzam polemizować z nikim, kto jest przekonany, że ma zawsze rację. niemniej każdemu posiadaczowi xenonów - przeszczepów mogę obiecać, że w przypadku jakiejkolwiek stłuczki, nawet z mojej winy - zamierzam wykorzystać ten fakt i dowodzić, że powodem zdarzenia było nieprzepisowe oświetlenie drugiego auta. wygrywam w każdym sądzie, a wam ubezpieczalnia nawet grosza nie zwróci w przypadku stwierdzenia, że coś takiego miało miejsce
Dodał bym jeszcze „I ate his liver with a nice chianti and few fava beans” coo w Polskiej wersji brzmiało „
zjadłem jego wątróbkę z niezłym chianti i odrobiną fasolki” (Hannibal Lecter).
Sądzę chłopie, żee masz jakiś problem ze sobą.
Zrobiłem zrzut ekranu z tej wypowiedzi a z takim dowodem to już różnie może bywać w sądzie skoro o nim zacząłeś.
I to by było na tyle co CI mam do powiedzenia adas01.
Na tym moja polemika z Tobą się kończy (NA DOBRE) i nie zamierzam odpowiadać, na żaden już z Twoich postów – Nie będę uskuteczniał pyskówki na forum tym bardziej, żee dla mnie to żadna satysfakcja a współforumowiczom too raczej w niczym nie pomoże.
@ kwitecki
To jest jedna z bardziej
wyważonych i rozsądnych opinii jaką czytałem w ostatnim czasie, podpisuję się pod tym.
@ Pszczyna
Ja mam zestaw z linka który wkleiłem powyżej.
Jak pisałem jest to zestaw 55W poboru mocy (tyle samo co standardowa H7) a sama żarówka ma 50W z tym, że ciepłota tej żarówki jest
nieporównywalnie niższa od halogenu.
Świeci naprawdę dobrze nie wiem czy byłeś na ostatnim spocie VW_Śląsk 3 – luty pod Realem tam koledzy z klubu go oglądali.
Polecam ci każdy zestaw także 35W tego użytkownika z forum np. taki:
XENONY H7 H1 H3 H7R H11 XENON BEZ ZAKŁÓCEŃ.
Poza zestawem za 290 zł ponieważ sprzedawca uczciwie mi powiedział, że ani ogniskowanie ani jakośś-trwałość tego zestawu nie jest już taka jak tych droższych.
Ale generalnie obojętne co byś wsadził, do standardu już raczej nie wrócisz.
Oficjalna strona tego sprzedawcy:
www.xenons.pl
Gdybyś chciał zboczyć jak to świeci pisz na GG na pewno się gdzieś zgadamy.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images33.fotosik.pl/109/ddcba052b41b93c0.jpg[/img][/url]
[i][color=blue][size=84]Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.[/size][/color][/i]