Witam chciałbym się dowiedzieć jak się zabrać za demontaż:
- przedniego zderzaka
- tylnego zderzaka
- platikowych progów
- platikowych nadkół
Od czego zacząć, gdzie szukać zaczepów, mocować etc. Z góry dzięki za pomoc
Demontaż zderzaków, progów etc. MK2 GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przedni zderzak jest, podobnie jak tylny przykrecany na 4 sruby od spodu samochodu, to sa te sam sruby, ktore trzymaja belke, na ktorej jest poduszka pod silnikiem, po prostu tzrymania zderzaka wchodza w podluznice i tam sa skrecone z belka, nie wiem jak jest z tylnym ale obstawiam, ze podobnie choc problem moze byc wiekszy bo przeszkadzac moze zbiornik paliwa, nie wiem czy jest dostep z bagaznika, ale cos mnie sie nie wydaje.
Z progami nie wiem jak jest, bo patentow widzialem wiele, a na nadkola bym uwazal, bo bardzo czesto sie zdarza ze pod nimi po prostu nie ma blachy, jest to takie miejsce gdzie zbiera sie czesto bloto i woda, a powinny one byc przykrecone od srodka do blotnika na wkrety, jesli masz nadkola zalozone to pewnie wkrety sa pod nimi. POZDRAWIAM
Z progami nie wiem jak jest, bo patentow widzialem wiele, a na nadkola bym uwazal, bo bardzo czesto sie zdarza ze pod nimi po prostu nie ma blachy, jest to takie miejsce gdzie zbiera sie czesto bloto i woda, a powinny one byc przykrecone od srodka do blotnika na wkrety, jesli masz nadkola zalozone to pewnie wkrety sa pod nimi. POZDRAWIAM
GTI 16V 6300 Rpm.........................THE LIFE BEGINS
Do tylnego zderzaka dobierzesz sie na kanale. Po obu stronach beda wneki gdzie znajdziesz sruby i mozna sciagnac zderzak z belka. A co do przodu, to mozna sciagnac sam zderzak, bez belki. Troche ciasno jest, ale da sie na kanale odkrecic. Sa tam takie srubki
[img]http://img241.imageshack.us/img241/9333/golfgstylein8.jpg[/img]
Do tylniego zderzaka bez problemu mozna dobrac sie bez kanalu. Wystarczy polozyc sie pod auto. I faktycznie chyba najlepiej od razu cale belki od podlluznicy i potem sie bawic niez sciagac najpierw plastikowy zderzak a potem metalowa belke.zuko pisze:Do tylnego zderzaka dobierzesz sie na kanale. Po obu stronach beda wneki gdzie znajdziesz sruby i mozna sciagnac zderzak z belka. A co do przodu, to mozna sciagnac sam zderzak, bez belki. Troche ciasno jest, ale da sie na kanale odkrecic. Sa tam takie srubki
Pozdro