Układ smarowania nie dział prawidłowo.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mauro22
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Układ smarowania nie dział prawidłowo.

Post autor: mauro22 » pt lut 08, 2008 15:23

Witam. Od pewnego czasu w moim golfie zaczęły dziać się dziwne rzeczy, a mianowicie włącza się sygnał dźwiękowy oraz kontrolka układu smarowania. Olej jest wymieniany regularnie. Co 1000 km sprawdzam jego poziom < przez cały przebieg 10000 km ubytek wynosi 0.5 l> Filtr oleju jest dobrany wg książki serwisowej. Połączenia czujników oraz same czujniki są sprawne. Nie mam pojęcia co to może być. Dodam tylko taką ciekawostkę, że kiedy włączy się sygnał dzwiękowy oraz kontrolka to po uruchomieniu tzw świateł długich natychmiast się to ucisza??? <nigdy w kraju nie było nic kombinowane z elektryką> Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Jacek R.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt lut 08, 2008 15:42

jest możliwe że masz uszkodzony stabilizator napięcia plus 10 V w zegarze

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pt lut 08, 2008 17:27

A jakiej firmy filt?

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
mauro22
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

układ smarowania

Post autor: mauro22 » sob lut 09, 2008 01:14

Filtr jest firmy BOSCH. Natomiast co do wcześniejszego postu to o jaki przekaźnik chodzi?

[ Dodano: 09 Lut 2008 00:53 ]
Ok pomyliłem się oczywiście chodziło mi o wymieniony przez ciebie stabilizator. Właśnie sprawdzałem jeszcze podłączenia czujników i wyszło na to że wszystko jest ok. Kiedy przejechałem się samochodem znowu odezwała się ta kontrolka. Ona zapala się czasami przy zimnym silniku zaraz po starcie, czasami przy gorącym, Czasami jest kilka dni spokoju. Dziś po zapaleniu się kontrolki i brzęczka uderzyłem ręką od góry w zegary i o dziwo kontrolka zgasła... Dziwne to się dla mnie już zrobiło. Proszę o porady.

Jacek R.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”