RP odpala bez ssania, pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pin 2 sterownika podaje plus, drugi kabel czujnika to masa, niewiem gdzie ten drugi kabel jest do masy podpiety, czy w sterowniku czy gdzieś do nadwozia. Więc czy jest masa sprawdź mierząc opór między klema ujemna aku a pinem we wtyczce czujnika który podaje masę, ma być mniejszy jak 1 om.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tak. Wynika to z tego, że opór czujnika na zimno jest duży, z wypietą wtyczką jest max, więc nie powinno być różnicy. Natomiast jeśli wypniesz wtyczkę na gorący silniku to obroty powinny wzrosnąść chyba do ok 1200-1500.papaj pisze:nie za bardzo rozumiem o czym mowisz, jesli odepne ta wtyczke i auto zapali na wolnych obrotach, ok500 bo tak teraz odpala, to znaczy ze czujnik jest ok? czy jak?
Za małe są te obroty. U mnie odpala i obroty są ok 800-850.papaj pisze:auto zapali na wolnych obrotach, ok500 bo tak teraz odpala,
Ten pomysł już byłPaweł Marek pisze:zrób jeszcze teścik i zapalaj na próbę z wyciagniętą wtyczką, napisz co będzie, może wskoczy od razu na obroty a może nic sie nie zmieni.
bodzio_j pisze:Spróbuj odpalić auto z wyjętą wtyczką od tego czujnika i zobaczysz jak sie zachowa
witam, wszystko pomierzyłem tak jak pisaliście, napięcie na czujniku jest 4,55V, masa jest, a po odpięciu wtyczki na ciepłym nic sie nie zmienia i jakoś nie mam pomysłu co to może być, pojechałem do fachownika ale on tez nie wie
http://www.audi80.pl/coupe-moja-niunia-z-mini-pakietem-z-s-ki-vt32366.htm#343165
- Paweł Marek
- V.I.P.
masz jeszcze troszkę czujników do kontroli. TPS, czujnik temp. powietrza, opisy znajdziesz na forum jak posprawdzać.
sorki bodzio_j, nie dopatrzyłembodzio_j pisze:Ten pomysł już był bodzio_j napisał/a:
Spróbuj odpalić auto z wyjętą wtyczką od tego czujnika i zobaczysz jak sie zachowa
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Panowie, a czy może mieć coś z tym wspolnego to, ze auto nagle zaczeło normalnie na benzynie jeżdzic? bo wczesniej to dlawil sie, szarpal itp i strasznie zaczeły od wczoraj zawory klepac, (albo popychacze zaworów), nie wiem co sie dzieje, ale w ciagu kilku dni moj samochod diametralnie zmienił "styl zachowania"....:/
http://www.audi80.pl/coupe-moja-niunia-z-mini-pakietem-z-s-ki-vt32366.htm#343165