i mam jeszcze jedno pytanko: czy te niby "turbodziury" w gaznikowych silnikach w vw sa normalne? gaz wcisniety...ciagnie...nagle przestaje cignac...znow ciagnie, napewno wiecie o co mi chodzi
Czy obudowa filtra wraz z gaznikiem moze miec luz?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy obudowa filtra wraz z gaznikiem moze miec luz?
Panowie lata mi troche obudowa filtra chyba razem z gaznikiem, silnik PN z ecotronikiem, podstawka wyglada na w miare dobra, obroty tez w normie chyba ze komputer warjuje
obudowa dobrze zamocowana, srubka byla chwile popuszczona ta z przodu od obudowy ale ja dokrecilem i dalej to ma luz. Tak wiec co jest?? spalanie w normie, czy to jednak podstawka?
i mam jeszcze jedno pytanko: czy te niby "turbodziury" w gaznikowych silnikach w vw sa normalne? gaz wcisniety...ciagnie...nagle przestaje cignac...znow ciagnie, napewno wiecie o co mi chodzi
czekam na porady. Pozdavwiam!!!!
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt:
potwierdzam, na sprawnej podstawie calosc sie kiwa, ale turbodziury nie sa normalne -
na rwane przyspieszanie pomaga klasyka - czyli kable + swiece + palec + kopulka + ustawiony zaplon + sprawne przyspieszacze zaplonu (odsrodkowy i podcisnieniowy)
a potem wyczysc uklad silnik krokowy-przeslona powietrza, spryskaj wszystko WD40, sprawdz czy ma pelna swobode ruchu i czy sama przy wylaczonym zaplonie wraca do pionu po wychyleniu palcem, pozatym sprawdz potencjometr przepustnicy - moze cos sie przybrudzilo, czysty 2ee chodzi jak brzytwa - nie poznasz auta
na rwane przyspieszanie pomaga klasyka - czyli kable + swiece + palec + kopulka + ustawiony zaplon + sprawne przyspieszacze zaplonu (odsrodkowy i podcisnieniowy)
a potem wyczysc uklad silnik krokowy-przeslona powietrza, spryskaj wszystko WD40, sprawdz czy ma pelna swobode ruchu i czy sama przy wylaczonym zaplonie wraca do pionu po wychyleniu palcem, pozatym sprawdz potencjometr przepustnicy - moze cos sie przybrudzilo, czysty 2ee chodzi jak brzytwa - nie poznasz auta
TDPower