Dlaczego VW ma tylko jedno światło przeciwmgielne z tylu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dlaczego VW ma tylko jedno światło przeciwmgielne z tylu?
Mam Golfa MK4 (1.4 16V 98r.),możecie mi powiedzieć dlaczego z tyłu jest tylko jedno światło przeciwmgielne,po stronie kierowcy?Myślałem że może jest przepalona żarówka,okazało się że w ogóle jej tam nie ma.Wkręcenie nowej żarówki nie rozwiązało problemu.Dodam że w lewej lampie(patrząc od tyłu) w kostce jest 6 przewodów a w prawej tylko 5,brakuje tego jednego który powinien doprowadzać napięcie do tej nieświecącej żarówki.
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2008 22:18 przez Rob_S, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
W sumie to nawet logiczne Po co żarówka po prawej stronie, jak ta po lewej stronie wystarcza. Ona pokazuje obrys z lewej strony i to wystarcza.
[ Dodano: 07 Lut 2008 21:53 ]
No i jak jedno świeci to wiadomo, że to przeciwmgłowe.
[ Dodano: 07 Lut 2008 21:53 ]
No i jak jedno świeci to wiadomo, że to przeciwmgłowe.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Każde auto seryjne w europie (chyba po 88 r.) może mieć zamontowane tylko z lewej strony starsze modele np , polonez borewicz ma z obu bo kiedyś tak montowali.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- grandi
- Lord GTI
ja mam gdzieś zwarcie i bezpiecznik mi siada i to olałem
- grandi
- Lord GTI
A czy coś takiego napisałemSztomel pisze: i według Ciebie pewnie policja zatrzyma mi dowód rejestracyjny jak mam dwa tylne przeciwmgielne ?
Tylko z lewej strony jako podstawowe przeciwmgielne , a widziałeś gdzieś żeby jakiś maluch miał z prawej strony ?
Tu masz Dyrektywę Komisji z dnia 17.03.1982 r. dostosowującą do postępu technicznego dyrektywę Rady 76/756/EWGw sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do instalacji urządzeń oświetleniowych i sygnalizacji świetlnej na pojazdach silnikowych i ich przyczepach :
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 244:PL:NOT
i poczytaj sobie Podpunkt 4.11.4.1 oraz 4.11.10 (mniej więcej w połowie strony) i powiedz mi gdzie tam jest napisane, że samochód może mieć tylko jedno tylne przeciwmgielne ?
[ Dodano: 08 Lut 2008 01:05 ]
jakto gdzie napisałeś, że auto może mieć tylko jedno przeciwmgielne tylne, a no tu:
[ Dodano: 08 Lut 2008 01:08 ]
a po drugie to to jest forum Golfa czy "malucha", a czy widziałeś aby mercedes z 1950 roku miał pasy bezpieczeństwa, komputer pokładowy itp itd ? skoro już takie przykłady przytaczasz ?
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 244:PL:NOT
i poczytaj sobie Podpunkt 4.11.4.1 oraz 4.11.10 (mniej więcej w połowie strony) i powiedz mi gdzie tam jest napisane, że samochód może mieć tylko jedno tylne przeciwmgielne ?
[ Dodano: 08 Lut 2008 01:05 ]
jakto gdzie napisałeś, że auto może mieć tylko jedno przeciwmgielne tylne, a no tu:
a może źle Cię zrozumiałemgrandilodz pisze:Każde auto seryjne w europie (chyba po 88 r.) może mieć zamontowane tylko z lewej strony
[ Dodano: 08 Lut 2008 01:08 ]
no to chyba wynika samo z siebie !grandilodz pisze:A czy coś takiego napisałem
a po drugie to to jest forum Golfa czy "malucha", a czy widziałeś aby mercedes z 1950 roku miał pasy bezpieczeństwa, komputer pokładowy itp itd ? skoro już takie przykłady przytaczasz ?