Skrzynia biegów-problemy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów-problemy!!!
Zaczeły sie od problemów z wbiciem wstecznego, potem czasami jak jade nie wbija mi sie o to 3 czasami 2, a zachwile wszystko jest ok. a ostatnio odpalilem samochod, dalem go na luz a on tak jakby powoli sie poruszal, mimo iz nie byl na biegu, czy jest to problem z jakim elementem przy lewarku, z jakimis tulejkami, czy jak wyczytalem moze to poduszki? , no chyba ze skrzynia sie wali, ale chyba nie bo jak go odpale wszystkie biegi chodza plynnnie oprocz wstecznego, a po krotkiej jjezdzie zaczyna sie jazda!!!
prosze o pomoc
prosze o pomoc
-
- Ma gadane
- Kontakt:
olej w skrzyni wymieniałes? bo jak zimny jest to jest strszanie gesty i jak sie rozgrzeje to dopiero jest bardziej plynny , wiec moze masz syf w skrzyni, poduszke pod skrzynia .. mysle ze nie poniewaz ona jest od redukcji drgan jakie sa przenoszone itd... u siebie w mk3 wymienialem<pod silnikiem i skrzynią> ze wzgledu na "szarpanie" przygaszeniu autka ... ale ja bym zaczął od oleju bo jak sie domyslam probleby zaczely sie z przyjsciem niskich temperatur...
ps. to tylko moje zdanie , nie znam sie najlepiej ale tak mi sie wydaje
ps. to tylko moje zdanie , nie znam sie najlepiej ale tak mi sie wydaje
Inne auto z grupy VAG
-
- Forum Master
-
- Forum Master
To by Ci zgrzytał bieg albo byś go wogóle niewżucił - napewno się sypnęła a tak na marginesie to moim zdaniem skrzynię naprawić to jest wielka sztuka a silnik to pikuś więc jeżeli Ci ktos powie że to zrobi to się grubo zastanów bo tam jest gruba strzelanina w częściach bo tylko nowe polecam ja osobiście pochowałem 3 skrzynki ale nie przez katowanie tylko ze zmęczenia materiału same leciały .
-
- Forum Master