Zimno w aucie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zimno w aucie
Witam mam taki problem ostatnio wymieniłem termostat bo stary sie zepsuł i nie puszczał wogóle wody w obieg ale w samochodzie ogrzewania działało i przestało jeszcze na starym termostacie (ale nie nagle-grzało coraz słabiej) a teraz juz na nowym termostacie chłodzenie silnika działa ok ale w samochodzie wogóle nie działa ogrzewanie dopiero leci letnie powietrze przy ok 140km/h co to może być??nagrzewnica?w środku nigdzie nic nie cieknie ani podobne historie i w sumie nie przestało to działac tam nagle tylko stopniowo jeszcze na starym termostacie, czekam na porady.Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Syf na wężach chłodniczych . Zalej jakiegoś udrażniacza do układów chłodzenia i bedzie po sprawie . Uważaj tylko bo jak ktoś nasypał uszczelniacza to mozesz mieć problemik bo bedzie ciekło albo spalało płyn chłodniczy jesli była uszczelka padnieta . Ile masz juz golfa i czy od nowosci ?? ile ma przejechane ??
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem podobny problem z tym że u mnie przestało grzać po wymianie termostatu. Trochę źle to zrobiłem bo generalnie zasada jest taka że jak się wlewa płyn do układu to pokrętło ogrzewania powinno być przekręcone na maxa w pozycję ogrzewania, w innym przypadku zapowietrza się nagrzewnica i nie grzeje.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Niestety ale nie moge teraz zrobić zdjecia bo jestem pozadomem. ale wydaje mi sie ze jest ten zawór ciśnieniowy a potem jest jeszcze jeden z linki
[ Dodano: 16 Lut 2008 20:37 ]
dopiero teraz to wszystko sprawdziłem i jednak ten zawór niema nic do rzeczy bo zostawiłem go w pozycji otartej i nadal nic
[ Dodano: 16 Lut 2008 20:37 ]
dopiero teraz to wszystko sprawdziłem i jednak ten zawór niema nic do rzeczy bo zostawiłem go w pozycji otartej i nadal nic