Woda za fotelem pasażera (z tyłu) - skąd??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda za fotelem pasażera (z tyłu) - skąd??
Wczoraj spotkała mnie przykra rzecz:
Wsiadlem do samochodu i zobaczyłem, ze za fotelem pasażera (tego z przodu) jest centymetrowa warstwa wody (bajorko). Generalnie wodę "wylałem", tapicerkę odgiąłem, matę wygłuszajaca w domu suszę, ale.....:
Jak ta woda się tam znalazła???
Gdzie mogę szukać przyczyny?
Dodam, że:
- To pierwsza woda w środku auta od roku użytkowania!
- Mokro było tylko i wyłącznie w miejscu gdzie "tylny" paseżer trzyma nogi (ale sporo było tej wody i miała kolor rdzawy)
- Posiadam wersję 3-drzwioną
- Nie mam szyberdachu
- Drzwi też raczej były zamknięte szczelnie
- Po żadnej wizycie w myjni, ani myciu karcherem nie było śladu wody w środku
Jakie macie pomysły?
Wsiadlem do samochodu i zobaczyłem, ze za fotelem pasażera (tego z przodu) jest centymetrowa warstwa wody (bajorko). Generalnie wodę "wylałem", tapicerkę odgiąłem, matę wygłuszajaca w domu suszę, ale.....:
Jak ta woda się tam znalazła???
Gdzie mogę szukać przyczyny?
Dodam, że:
- To pierwsza woda w środku auta od roku użytkowania!
- Mokro było tylko i wyłącznie w miejscu gdzie "tylny" paseżer trzyma nogi (ale sporo było tej wody i miała kolor rdzawy)
- Posiadam wersję 3-drzwioną
- Nie mam szyberdachu
- Drzwi też raczej były zamknięte szczelnie
- Po żadnej wizycie w myjni, ani myciu karcherem nie było śladu wody w środku
Jakie macie pomysły?
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
- piotrpotrzebny
- Użytkownik

- Kontakt:
u mnie bylo to samo w moim mk2..
wlasciwie to jest w dalszym ciagu bo nawet nie mam czasu sie za to wziac...
u mnie przyczyna byla poodklejana i popekana folia ( ta ktora znajduje sie na wewnetrznej stronie drzwi ).
zdiagnozowac wyciek mozesz chyba tylko w jeden sposob - wez wiadro wody, wylej troche po szybie, troche po uszczelce i zobaczysz skad idzie..
jesli boczek z drzwi bedziesz mial mokry to bedzie to samo co u mnie-czyt. folia..
jesli nie to bedzie wina uszczelki ktora gdzies zaczela puszczac wode...
korzystajac od razu z istniejacego juz tematu moze mi ktos podpowiedziec czym najlepiej przykleic ta folie?
zaopatrzylem sie juz w dwa ogromne 'kawalki' grubej i solidnej folii wiec na 100% nie przepusci ani grama wody
teraz tylko pytanie-na czym ja przykleic?
zwykla powertape jednostronna da rade? jak myslicie?
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
EDIT
jesli tak to nie ma opcji zeby pusil na tyle wody zeby sie jeziorko zrobilo
ja obstawiam albo folie w drzwiach albo tez uszczelke..
wlasciwie to jest w dalszym ciagu bo nawet nie mam czasu sie za to wziac...
u mnie przyczyna byla poodklejana i popekana folia ( ta ktora znajduje sie na wewnetrznej stronie drzwi ).
zdiagnozowac wyciek mozesz chyba tylko w jeden sposob - wez wiadro wody, wylej troche po szybie, troche po uszczelce i zobaczysz skad idzie..
jesli boczek z drzwi bedziesz mial mokry to bedzie to samo co u mnie-czyt. folia..
jesli nie to bedzie wina uszczelki ktora gdzies zaczela puszczac wode...
korzystajac od razu z istniejacego juz tematu moze mi ktos podpowiedziec czym najlepiej przykleic ta folie?
zaopatrzylem sie juz w dwa ogromne 'kawalki' grubej i solidnej folii wiec na 100% nie przepusci ani grama wody
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
EDIT
mowisz o tym w podlodze?majekMK2 pisze:Mozliwe ze przez korek ten co z tylu jest gumowy
jesli tak to nie ma opcji zeby pusil na tyle wody zeby sie jeziorko zrobilo
ja obstawiam albo folie w drzwiach albo tez uszczelke..
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2008 06:15 przez piotrpotrzebny, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, samochodzik grzecznie stał na parkingu.majekMK2 pisze:jezdziles na deszczu czy nie??
hmmmm... Możliwe.. W prawych drzwiach mam rozciętą folię.anf pisze: poodklejana i popekana folia ( ta ktora znajduje sie na wewnetrznej stronie drzwi ).
A wobec tego, jeśli woda się wlewa przy szybie, to którędy ona wylatuje, gdy folia jest szczelna???
Nie zostaje woda w środku w drzwi????
Ja myślę, że domowymi metodami w żadnen lepszy sposób jej nie przykleisz... Ja bym przyklejał dwustronną, najlepiej (jeżeli się zmieści) taką gąbczastą taśmą i ewentualnie na wierzch wzmocniłbym jednostronną....anf pisze: korzystajac od razu z istniejacego juz tematu moze mi ktos podpowiedziec czym najlepiej przykleic ta folie? (...)
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
- piotrpotrzebny
- Użytkownik

- Kontakt:
tez mam taki problem u siebie, tyle ze u mnie jest mokro za siedzeniem kierowcy, najbardziej jak zaczyna sie tylne siedzenie tzn. to wzbniesienie takie na ktorym umiejscowiona jest kanapa tylna ( w tym zalamaniu ) strasznie mnie to drazni, a wydaje mi sie ze mam mokro gdy jezdze po mokrej drodze....