Skrzypienie deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pod spod deski. zaraz nad przykrywka airbagu jak nacisne na deske to skrzypi. mozliwe ze cos jest nie tak z tym mocowaniem ktore zaznaczylem na zdjeciu. chco to tylko teoria. najlepiej byloby mi zobaczyc jak to tam wyglada otwierajac przykrywke airbagu. albo odkrecic schowej jesli to mozliwe i popatrzec od spodu. w ogole czy ktos wie jak dokladnie mocowana jest deska rozdzielcza??? ktore mocowania sprawdzic i jak to zrobic.
Ja tez mam problem ze skrzypieniem. Niedawno potwornie skrzypialo (cala deska rozdzielcza). Dokrecilem ta duza srube u gory schowka po lewej, a takze pod schowkiem, mocujace prawa czesc konsoli. Jest duzo lepiej, ale gdy naciskam na radio, panel od klimy, to skrzypi, tak samo jak przy szybkim ruszaniu. Sprobwalem dokrecic srube kolo zlacza komputera diagnostycznego, ale skrzypienie pozostalo. I jeszcze mam problem z odstajacym plastikiem, ktory od strony kierowcy oslania deske, nie da sie go zrobic tak zeby przylegal. Moze go podgrzac?
http://img146.imageshack.us/my.php?image=golfcocbf2.jpg
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 12:20 przez GOLFinger, łącznie zmieniany 5 razy.
O jakie śruby chodzi??? Mogłbyś zrobić jakieś fotki?? Głownie chodzi mi o tą śrubę pod schowkiem. Ja tam jakąś taką zaślepkę jakby z pianki.GOLFinger pisze:Ja tez mam problem ze skrzypieniem. Niedawno potwornie skrzypialo (cala deska rozdzielcza). Dokrecilem ta duza srube u gory schowka po lewej, a takze pod schowkiem, mocujace prawa czesc konsoli. Jest duzo lepiej, ale gdy naciskam na radio, panel od klimy, to skrzypi, tak samo jak przy szybkim ruszaniu. Sprobwalem dokrecic srube kolo zlacza komputera diagnostycznego, ale skrzypienie pozostalo. I jeszcze mam problem z odstajacym plastikiem, ktory od strony kierowcy oslania deske, nie da sie go zrobic tak zeby przylegal. Moze go podgrzac?
[ Dodano: 13 Lut 2008 18:17 ]
chyba się zdecyduję na wymianę deski rozdzielczej. czy ktoś taką operację przeprowadzał. chce to komuś zlecić, jakiemuś blacharzowi tylko nie wiem ile takie coś może kosztować.
-
- Nowicjusz
Tak właśnie... z tym licznikiem to okropieństwo. Zastosuje patent z taśmy papierowej Długo szukałem w czym tkwi problem, nacisnąłem na szybę licznika podczas mycia i usłyszałem ten piękny dzwięk
A tak jeśli chodzi o schowek to mi światełko w nim świeci jak jest zamknięty! Może ktoś podczas usuwania skrzypienia zdejmował schowek i znalazł się w tej samej sytuacji? Jak to zreperować?
A tak jeśli chodzi o schowek to mi światełko w nim świeci jak jest zamknięty! Może ktoś podczas usuwania skrzypienia zdejmował schowek i znalazł się w tej samej sytuacji? Jak to zreperować?
-
- Nowicjusz