Obudowa filtra powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obudowa filtra powietrza
Zauwazylem ze nie mam tej gumy co idzie do boku samochodu obok lampy, potrzebne to jest do czegos? Moze negatywnie wplywac na silnik?
Dzisiaj wymienialem filtr powietrza i zauwazylem tez ze ktos wkrecił srubę blokując w ten sposob jakąs klapke na koncu obudowy filtra. ( Gazownicy? ) Co to mialo na celu?
Dzisiaj wymienialem filtr powietrza i zauwazylem tez ze ktos wkrecił srubę blokując w ten sposob jakąs klapke na koncu obudowy filtra. ( Gazownicy? ) Co to mialo na celu?
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 00:05 przez Brzechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomasz Mk 1
- Nowicjusz
Ktoś chciał na stałe ustawić pobór powietrza zimnego lub ciepłego, bo klapka ta reguluje właśnie to. Przestawia pobór powietrza znad kolektora wydechowego (ciepłe powietrze) dla zimniego silnika, przyśpieszając zagrzewanie się silnika i szybsze wyłączenie ssania, a zimniego powietrza przy zagrzanym silniku.Brzechu pisze:Dzisiaj wymienialem filtr powietrza i zauwazylem tez ze ktos wkrecił srubę blokując w ten sposob jakąs klapke na koncu obudowy filtra. ( Gazownicy? ) Co to mialo na celu?
Chodzi Ci o ten wąż od klapki?A ta guma z obudowa przy nadkolu to jakies dodatkowe zabezpieczenie przed pyłkami czy cos?
On pobiera zimne powietrze spoza komory silnika.
Tu masz obrazek z ETKA jak to wszystko wygląda.
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 00:49 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
czy potrzebne czy nie to odbierz ją im. Przecież to Twoje no chyba, że chcą ją kupić i Ci zapłacąLeśniak Robert pisze:Byłem na wymianie filtrów.Wymienili,ale jak widać zaślepkę też zagarneli,bo znikła
ogólnie to nie wiem dokładnie o która zaślepkę Ci chodzi Chyba, że to chodzi o ten cienki wężyk i że był zaślepiony np zwyczajną śrubką... to zapomnij to o odbieraniu co powyżej napisałem:D
Jak się ma instalację LPG to zaleca się zablokowanie ciepłego powietrza. Czyli zatykamy ten cienki wężyk. A Ty masz LPG???Brzechu pisze:A jak to jest z gazem? Lepiej chodzi gdy ma caly czas zimne powietrze?
Tak mysle, bo po co by ktos blokowal klapke od ciepłego.
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 14:05 przez sle, łącznie zmieniany 1 raz.
dekoracje weselne, florystyka -> prv