buczenie podczas mrozu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
buczenie podczas mrozu
witam mam problem podczas mrozu cos zaczyna buczec pojezdze z 5-10 min i przestaje w lato i jak cieplo problemu nie ma co to moze byc? moze wymienic plyn od wspmagania lub hamulcowy? prosze o pomoc
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: buczenie podczas mrozu
burburator termiczny, ewentualnie czujnik detentancji.pijany pisze:witam mam problem podczas mrozu cos zaczyna buczec pojezdze z 5-10 min i przestaje w lato i jak cieplo problemu nie ma co to moze byc? moze wymienic plyn od wspmagania lub hamulcowy? prosze o pomoc
jaki model , jaki silnik, cos wiecej czy liczysz ze na forum sa same wrózki ?
a moze masz juz sparciale poduszki :silnika , skrzyni ? wibracje przenozsa sie na bude i myslisz ze cos buczy ? pozniej jak sie rozruszaja to miekna.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
podczas postoju wszystko jest ok jak jest cieplo tez wszystko ok tylko w mroz jak jade buczy pojerzdze z 5 min i wszystko ok buczy glosno wpadne w dzol na drodze to czasem przestanie i znow albo jak przychamuje terz przestanie przyspiesze i znow buczy
[ Dodano: 02 Lut 2008 01:12 ]
jakby cos normalnie tarlo o opone czy cos ale nic nie widac
[ Dodano: 02 Lut 2008 01:12 ]
jakby cos normalnie tarlo o opone czy cos ale nic nie widac
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no to jezeli ni poduszki ( ja bym je jednak sprawdził ) bo to cos co reaguje na temperature a w poduszkach jest guma, a zimna guma nie lubi, ewentualnie cos ze skrzynia, olej ok ? wyciekow nie masz ? stan oleju tez jest poprawny ? jak jest zimny to jest gesty , pozniej jak sie troszke trybiki pokreca to olej jest rozrzucony i lepiej smaruje.
Wnioski sa takie :
cos co reaguje na temp
podczas jazdy, czyli skrzynia, przeguby,łozyska w kołąch (?)
Wnioski sa takie :
cos co reaguje na temp
podczas jazdy, czyli skrzynia, przeguby,łozyska w kołąch (?)
i mam pytanie jeszcze jedno jesli potrafisz to odpowiedz jesli nie to ok zaloze nowego postam chce zalozyc alusy bbsy do golfa 3 13 i zalozyc opony na niskim profilu zeby uzyskac taki efekt malych kolek i pytanie jak bo bedzie jezdzilo jak to bedzie wygladalo i jakie opony powinny byc na tych 13 zeby byl niski profil
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie wazne, wazne ze masz koło porzadne 15 cali spokojnie Ci starczy, co do fotek to pełno tego na forum, miłej nocki http://www.forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=16pijany pisze:hehe to bedzie jak czolg a mam silniczek tylko 1.6