Silnik gaśnie w szasie jazdy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik gaśnie w szasie jazdy.
Witam.
Od kilku dni silnik gaśnie podczas jazdy[1300cm wtrysk golf2].Nie jest to częste,ale problem jest w nocy,muszę go odpalić z kluczyka a wtedy gasną światła.Kilka razy zgasł na wolnych obrotach.kopułkę i palec wymieniłem.
Jan.
Od kilku dni silnik gaśnie podczas jazdy[1300cm wtrysk golf2].Nie jest to częste,ale problem jest w nocy,muszę go odpalić z kluczyka a wtedy gasną światła.Kilka razy zgasł na wolnych obrotach.kopułkę i palec wymieniłem.
Jan.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeszcze raz wytłumaczę.
Silnik zapala bez problemu czy jest zimny czy gorący nie ma problemu.
W czasie jazdy nagle silnik gaśnie,samochód jedzie odpalam go kluczykiem.Na biegu włączonym i puszczonym sprzęgle silnik nie zaskakuje.Pare razy zgasł mi silnik gdy stałem na
światłach nagle,od kluczyka odpalił.Stacyjka jest dobra problem jest gdzie indziej.
Silnik zapala bez problemu czy jest zimny czy gorący nie ma problemu.
W czasie jazdy nagle silnik gaśnie,samochód jedzie odpalam go kluczykiem.Na biegu włączonym i puszczonym sprzęgle silnik nie zaskakuje.Pare razy zgasł mi silnik gdy stałem na
światłach nagle,od kluczyka odpalił.Stacyjka jest dobra problem jest gdzie indziej.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bez wdawania się w szczegóły póki co: jeśli dajesz głowę za stacyjkę to należy najpierw sprawdzić przekaźniki od pomp paliwa i tzw lini X (tzw "odciążający zestyki kontaktu"). Jeszcze napisz wyraźniej: zgasł na światłach czyli na luzie, ale zdarza się że gaśnie też w czasie jazdy na biegu tak?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Gaśnie na biegu w czasie jazdy i na luzie jak stoi na wolnych obrotach.Czy przyczyną może
być czujnik temperatury,dziwnie zachowuje się wskazówka.Wcześniej podchodziła do drugiej kreski w czasie jazdy teraz ledwo się unosi [na pierwszej grubej] silnik jest gorący termostat dobrze działa.Na wolnych obrotach [auto stoi] przed włączeniem się wentylatora wskazówka podnosi się do drugiej kreski,wcześniej do trzeciej[środek wskaźnika].
być czujnik temperatury,dziwnie zachowuje się wskazówka.Wcześniej podchodziła do drugiej kreski w czasie jazdy teraz ledwo się unosi [na pierwszej grubej] silnik jest gorący termostat dobrze działa.Na wolnych obrotach [auto stoi] przed włączeniem się wentylatora wskazówka podnosi się do drugiej kreski,wcześniej do trzeciej[środek wskaźnika].
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 00:08 przez Jan17, łącznie zmieniany 2 razy.