MFA szwankuje, nie moge sobie nim poradzić ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MFA szwankuje, nie moge sobie nim poradzić ....
Witam, silnik PF, 91 rok, chodzi o to ze MFA pokazuje mi tylko godzinę, temp oleju, i temp na zewnątrz, a reszta funkcji to są kreseczki poziome...
Kiedys czytałem na forum ze mógł się wężyk wypiąć z licznika, ale dzis sprawdziłem i wężyk jest na miejscu, wiec o co chodzi, co jeszcze mogę sprawdzic??
Kiedys czytałem na forum ze mógł się wężyk wypiąć z licznika, ale dzis sprawdziłem i wężyk jest na miejscu, wiec o co chodzi, co jeszcze mogę sprawdzic??
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Prędkościomierz Ci dziala ? Nie zmienial w zegarach ktos predkosciomierza na inny ? Wszystko co opisales wskazuje na uszkodzenie modułu prędkosciomierza. Z tylu zegarów masz taką kostkę specjalną przykręcaną niedaleko wejscia linki do zegarów. Jesli tej kostki nie ma lub jest uszkodzona to wlasnie bedzie dokladnie to co opisales.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Tez mam od niedawna podobny problem. Nie pokazuje mi np. spalania. A ten werzyk co pisaliscie wczesniej gdzie znajde?? Od str. silnika go widac??
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Mam identyczny problem. W sumie to ostatnio zaczął coś pokazywać tylko były to głupoty więc zrobiłem restart kompa i znowu mam tylko ktereczki...
O ile się nie myle to się zwie impulsator. I teraz pytanie jak sprawdzić czy to działa czy nie bo wygląda fajnie ale nie wywróże czy sprawne to czy nie:)bugalon pisze:Wykrec zegary i sprawdz co sie dzieje z elementem podającym predkosc do MFA (ten modul o którym pisalem wczesniej) Przykrecony jest na 2 srubki w okolicy linki predkosciomierza.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
bugalon, ok jutro sprawdze
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg