Problem. Spalanie 25l/100km
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem. Spalanie 25l/100km
Hej Panowie !
Pisze bo mam wielki problem ze spalaniem mojego samochodu. Pali on okolo25l na 100km w cyklu mieszanym. Nie wiem od czego zaczac , nie wiem co moze byc przyczyna takiego spalania. Mam silnik 1.8 z wtryskiem.
Panowie kto mnie naprowadzi ?
Pisze bo mam wielki problem ze spalaniem mojego samochodu. Pali on okolo25l na 100km w cyklu mieszanym. Nie wiem od czego zaczac , nie wiem co moze byc przyczyna takiego spalania. Mam silnik 1.8 z wtryskiem.
......... zerwalem z dziewczyna, aby spedzac wiecej czasu z moja najwieksza miloscia- VW Golf :)
Re: Problem. Spalanie 25l/100km
a na jakiej podstawie sądzisz że ci tyle pali mam ten sam silnik zagazowanyAbram pisze:Hej Panowie !
Re: Problem. Spalanie 25l/100km
a na jakiej podstawie sądzisz że ci tyle pali mam ten sam silnik zagazowany
hmmm.....
zalalem pusty bak 25litrami i wtjezdzilem to na 100km.
Moj tez jest zagazowany, z tym ze czekam na wizyte u gazownikow. Musza mi sprawdzic pare rzeczy i ustawic.
Tak z ciekawosci, ile gazu ci wciaga Twoje autko ?
Pozdrawiam
hmmm.....
zalalem pusty bak 25litrami i wtjezdzilem to na 100km.
Moj tez jest zagazowany, z tym ze czekam na wizyte u gazownikow. Musza mi sprawdzic pare rzeczy i ustawic.
Tak z ciekawosci, ile gazu ci wciaga Twoje autko ?
Pozdrawiam
......... zerwalem z dziewczyna, aby spedzac wiecej czasu z moja najwieksza miloscia- VW Golf :)
hehehe dobre pytanie zależy jak jeżdże a pomału mi sie nie zdarza.
Często śmigam na autostradzie Wrocław- Opole -średnie spalanie ok 9 litrów przy prędkości 140-160km/h no w mieście bierze napewno więcej bo mam butle gazu 42litry i przejeżdżam na tym 250-280km oczywiście trzeba wziąć pod uwage że jest okres zimowy a właściwości gazu w zimie są nienajlepsze- pozatym mam problem innego rodzaju bo autko jest źle wyrególowane okazuje się że dawka paliwa nie jest spalana do końca w efekcie moje spalanie może być błędne. Ale podsumowując jak na tą pojemność to może za dużo troche ten silnik pali aczkolwiek mój ma już 18 lat stary dziadziuś wiuęc nie ma co sie dziwić. Czasem kiedy był mróz i go odpaliłem to komputer mi nawet pokazywał spalanie 65litrów po czym wskazanie zaczeło spadać ale masz racje 25l. to bardzo dużo napewno nigdy mi tyle nie palił a powiem Ci że przy prędkości 180km/h średnie spalanie to 12 litrów także więcej mi sie nie udało wycisnąć z niego
Często śmigam na autostradzie Wrocław- Opole -średnie spalanie ok 9 litrów przy prędkości 140-160km/h no w mieście bierze napewno więcej bo mam butle gazu 42litry i przejeżdżam na tym 250-280km oczywiście trzeba wziąć pod uwage że jest okres zimowy a właściwości gazu w zimie są nienajlepsze- pozatym mam problem innego rodzaju bo autko jest źle wyrególowane okazuje się że dawka paliwa nie jest spalana do końca w efekcie moje spalanie może być błędne. Ale podsumowując jak na tą pojemność to może za dużo troche ten silnik pali aczkolwiek mój ma już 18 lat stary dziadziuś wiuęc nie ma co sie dziwić. Czasem kiedy był mróz i go odpaliłem to komputer mi nawet pokazywał spalanie 65litrów po czym wskazanie zaczeło spadać ale masz racje 25l. to bardzo dużo napewno nigdy mi tyle nie palił a powiem Ci że przy prędkości 180km/h średnie spalanie to 12 litrów także więcej mi sie nie udało wycisnąć z niego
- Paweł Marek
- V.I.P.
Abram, precyzuj temet, były co najmniej 3 rodzaje wtrysków w 1.8 MK2m i jeszcze niektóre z odmainami. Trzeba podać typ silnika, spis silników, fotki, wszystko znajdziesz na forum i w reszcie netu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
na ta chwile wiem tylko tyle, ze jest to mono-wtrysk. Ciagle szukam czegos na necie. Jak znajde jakies dokladniejsze info to dam znac na temacie.Paweł Marek pisze:były co najmniej 3 rodzaje wtrysków
Pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
a props spalania to tez mam RP-ka i mój na 30 litrach zrobi 290-300km i tez ma 18 lat i 300 tys przebiegu, a spalanie Pb w Twoim moze byc duze, tez to miałem ECU łapie błedy podczas jazdy na lpg, sprobuj na poczastek reset ecu, jak nie da efektu to trzeba bedzie szukac dalej, było o tym sporo na forum, poszukaj a na pewno coś znajdziesz
http://www.audi80.pl/coupe-moja-niunia-z-mini-pakietem-z-s-ki-vt32366.htm#343165
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Nie no spalanie masz masakryczne. Cos z tym zrób i to szybko. Gdyby mkII miał bak metalowy to bym sie spytał czy nie masz dziury w baku.
Sprawdz na poczatek na odpalonym wszystkie przewody przy baku i przy silniku czy nie są dziurawe, zle podłączone
Sprawdz na poczatek na odpalonym wszystkie przewody przy baku i przy silniku czy nie są dziurawe, zle podłączone
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
kwadrat pisze:Sprawdz na poczatek na odpalonym wszystkie przewody przy baku i przy silniku czy nie są dziurawe, zle podłączone
z przewodami jest OK, wszystkie szczelne, nie pozapychane i podpiete w swoje miejsca. Jutro jade na regulacje i sprawdzenie instalacji gazowej, jesli spalanie gazu bedzie w normie to troche mnie to pocieszy... . . . . . . . .