Nadmierne spalanie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nadmierne spalanie...
Witam, od pewnego cz\asu jestem posiadaczem MK4 1.6 16v z roku 2000. wszystko jest ok gdyby nie fakt ze auto pochłania 13 litrów na sto km w mieście przt jeździe poniżej 3000 obrótów.......
Byłem z nim w serwisie i po podłączeniu pod komputer, panowie wymienili, sonde przednią, termostat i czujnik stopu i zapewniali mnie ze wszystko wroci do normy, co prawda spalanie spadlo z 15 do 13 ale to wciaz za duzo a komputer nie wykrywa zadnych bledów.....
Jedyne co zauważam to to że wskazówki od temp oleju lata do dolu i do góry ale silnik jest cały czas gorący..... komputer nie wykrywa żadnego błędu..
czy macie jakikolwiek pomysł co może być nie tak??
rozumiem 10 litrów no ale nie 13...
pozdrawiam i z góry dzięki
Byłem z nim w serwisie i po podłączeniu pod komputer, panowie wymienili, sonde przednią, termostat i czujnik stopu i zapewniali mnie ze wszystko wroci do normy, co prawda spalanie spadlo z 15 do 13 ale to wciaz za duzo a komputer nie wykrywa zadnych bledów.....
Jedyne co zauważam to to że wskazówki od temp oleju lata do dolu i do góry ale silnik jest cały czas gorący..... komputer nie wykrywa żadnego błędu..
czy macie jakikolwiek pomysł co może być nie tak??
rozumiem 10 litrów no ale nie 13...
pozdrawiam i z góry dzięki
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wymień czujnik zobacz czy nie jest lużny
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
jesli jest uwalony czujnik to ecu mysli ze samochód jest zimny i dobiera mieszanke taką jak na ssaniu i dlatego tak kopci.
Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2008 12:37 przez lukjar7, łącznie zmieniany 1 raz.