Jak sprawdzić czy licznik ma MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić czy licznik ma MFA
Mam pytanie jak sprzwdzić czy licznik ma mfa. Mam manetkę ze sterowaniem w kodach wyposażenia też jest mfa a nic sie nie wyświetla? Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony wt sty 29, 2008 23:30 przez barca, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiedzcie czym wogóle rózni sie fis od mfa. Informacje komputera powinny wyświetlać się na wyświetlaczu obrotomierza czy pomiędzy zegarami na ciemnym panelu Na tym środkowym panelu mój licznik nie ma wyświetlacza kolega ma to jest to widoczne a umnie widać że nie ma. w kodzie wyposażenia mam 9Q1 multi function indicator/trip computer. więc samochód posiada komputer może licznik był wymieniony. Dlatego pytam czy tylko na tym środkowym panelu licznika są wyświetlane informacje komputera czy są też wersje że wyświetla się na wyświetlaczu obrotomierza.
Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 00:35 przez barca, łącznie zmieniany 1 raz.
sąbarca pisze: czy są też wersje że wyświetla się na wyświetlaczu obrotomierza.
[ Dodano: 05 Lut 2008 23:44 ]
fis to jest ten środkowy wyświetlacz, a MFA jest to tzw. komputer pokładowy. Wyświetla on różne przydatne informacje. Może je wyświetlać na małym, lub dużym FISie, lub w miejscu zegarka no obrotomiezu
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
gdzie i z jakich kodów można odczytać czy jest mfa?barca pisze:Manetki chyba nie zmienił bo z kodów wyposażenia wynika że jest mfa
Ostatnio zmieniony pt cze 27, 2008 13:30 przez golfikIV, łącznie zmieniany 1 raz.