hamulce w golfie 1,8 co zrobic pomocy bo oszaleje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulce w golfie 1,8 co zrobic pomocy bo oszaleje
witam to zow ja z pytaniami co do hankli w golfie 1,8 co zrobic zeby byly jak zyleta moze powiem co juz zrobilem
awiec na poczatku amienilem plyn potem zmienilem tarcze na bremboo max te nacinane klocki juz 3 razy wymienialem i feroodo i ate i wogule potem zmienilem pompe hamulcowa a hankiel jest taki se glowny problem to to ze jak pedze z jakies 140km/h i hamuje to potem hamulca niema wcale a na kolach to mozna jaja smarzyc a pozatym hankiel jest taki se mozna cos zrobic zeby bylo lepiej moze jakies tarcze wentylowane ine serwo albo cos moze od jakiegos inego modelu zainstalowac tarczei zaciski moze ma ktos cos na opchniecie poradzcie cos bo tak to strach smigac z gury dzieki
awiec na poczatku amienilem plyn potem zmienilem tarcze na bremboo max te nacinane klocki juz 3 razy wymienialem i feroodo i ate i wogule potem zmienilem pompe hamulcowa a hankiel jest taki se glowny problem to to ze jak pedze z jakies 140km/h i hamuje to potem hamulca niema wcale a na kolach to mozna jaja smarzyc a pozatym hankiel jest taki se mozna cos zrobic zeby bylo lepiej moze jakies tarcze wentylowane ine serwo albo cos moze od jakiegos inego modelu zainstalowac tarczei zaciski moze ma ktos cos na opchniecie poradzcie cos bo tak to strach smigac z gury dzieki
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Może wymień na seryjne z GT bo u mnie takie właśnie są i hamują rewelacyjnie. Żadnego przegrzewania ani znaczącego osłabienia po długim, mocnym hamowaniu. Z przodu i z tyłu są tarcze. Jak dla mnie jest więcej niż bardzo dobrze.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
Wydaje mi się że masz za mocno rozprężone szczęki. Jak podniesiesz na lewarku to koło musi sie lekko obracać. Ręczny powinien być na 3 zęby. po takim zagrzaniu radzę też wymienić płyn. Jak masz tak mocno rozprężone to z cylinderka wychodzą tłoczyska i trzymają rozwarte szczęki cały czas i za drugim raze pedał skacze bo nie ma czym hamować. Pozdrawiam
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A jak mam w GTI 4X tarcza , z przodu wentylowane oczywiscie KPL 4szt. Brembo + KPl Ferodo na wszystkie kola i jest lepiej niz w orgialnej GTI , wywalilem regulator sily hamowania z tylu ,. ktory mi robil taki wal jak u ciebie ze mi pedal spadal , albo byl ok a tarcze nie hamowaly , byl uszkodzony jak sie okazalo