Bardzo dziwny dzwiek...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny dźwięk
U mnie jest podobnie, charczy tylko przy rozgrzanym silniku na wolnych obrotach.Niestety nikt nie jest w stanie powiedzieć co to takiego, podejrzewam wałek pośredni silnka gdyż wymieniłem już alternator, pompę wody oraz rolkę napinacza rozrządu no a tak w ogóle stetoskop właśnie to miejsce wskazuje.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ano miałem kiredyś z tym do czynienia i doszedłem do tych samych wniosków, bo resztę wykluczyłem. Może nie tyle sam wałek co pompa oleju którą napędza? Niestety auto poszło do ludzi i nie dowiedziałem się co to jest. Dodam tylko że auto dalej jeździ, ma ok 450 tys (jetta 1,8) i jak brzęczało na wolnych tak brzęczy.Sztomel pisze:wałek pośredni w silniku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
łożysko w alternatorze, tak na słuch
[ Dodano: 26 Sty 2008 16:23 ]
jest taki stary ale zapomniany sposób... na tzw rurę, weż np. rurę od okurzacza i przykładaj potem do częśći silnika i do ucha, będziesz przynajmniej wiedział na pewno z kąd dochodzi dźwięk
[ Dodano: 26 Sty 2008 16:23 ]
jest taki stary ale zapomniany sposób... na tzw rurę, weż np. rurę od okurzacza i przykładaj potem do częśći silnika i do ucha, będziesz przynajmniej wiedział na pewno z kąd dochodzi dźwięk
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588