Jakie jest rozkład biegów w skrzyni 5-cio biegowej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie jest rozkład biegów w skrzyni 5-cio biegowej?
Witam!
Otóż mam skrzynię piątke( dowiedziałem się o tym dzisiaj przypadkiem, wcześniej myślałem, że jest czwórka) i chciałem się dowiedzieć czy we wszystkich golfach mk2 ze skrzynią 5-cio biegową jest taki rozkład jak u mnie. Zamieszczam foto własnego autorstwa
Otóż mam skrzynię piątke( dowiedziałem się o tym dzisiaj przypadkiem, wcześniej myślałem, że jest czwórka) i chciałem się dowiedzieć czy we wszystkich golfach mk2 ze skrzynią 5-cio biegową jest taki rozkład jak u mnie. Zamieszczam foto własnego autorstwa
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ześ sie musial rozpędzićrudi59 pisze:Otóż mam skrzynię piątke( dowiedziałem się o tym dzisiaj przypadkiem, wcześniej myślałem, że jest czwórka)
[ Dodano
a tak na poważnie
Jak się o tym fakcie dowiedziałeś?
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2008 18:26 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
sas_gti pisze:to ześ sie musial rozpędzićrudi59 pisze:Otóż mam skrzynię piątke( dowiedziałem się o tym dzisiaj przypadkiem, wcześniej myślałem, że jest czwórka)
[ Dodano
a tak na poważnie
Jak się o tym fakcie dowiedziałeś?
A więc kupiłem samochód 2tyg temu, przejechalem nim może ze 30km. Bo cały czas coś przy nim grzebałem i byłem przekonany wrzucając 3 że to 1, a 5 to 3 No i troszkę narzekałem, że mułowaty na starcie (ruszałem z 3), ale z kolei byłem w szoku, że moja jedynka jest tak długa (70km/h łapie spokojnie), ale dzisiaj zrobiłem prawdziwą jazdę próbną no i jak zwykle na światłach wrzucam swoją 1 (przyp. że to była 3) no i jak zwykle muł. Na kolejnych światłach przypadkiem wrzuciłem prawdziwą 1 no i się miło zaskoczyłem A wcześniej miałem Fiestę i tam był wsteczny w prawym tylnym rogu. A tu się lekko zdziwiłem, że 1 jest bardzo blisko wstecznego No ale skoro wy tak macie to wszystko jest oki, poza wyskakującą dwójką
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
rudi59 pisze: Bo cały czas coś przy nim grzebałem i byłem przekonany wrzucając 3 że to 1, a 5 to 3 No i troszkę narzekałem, że mułowaty na starcie (ruszałem z 3), ale z kolei byłem w szoku, że moja jedynka jest tak długa (70km/h łapie spokojnie), ale dzisiaj zrobiłem prawdziwą jazdę próbną no i jak zwykle na światłach wrzucam swoją 1 (przyp. że to była 3) no i jak zwykle muł. Na kolejnych światłach przypadkiem wrzuciłem prawdziwą 1 no i się miło zaskoczyłem
Problem w tym, że dwójka wyskakuje i ruszałem niby z jedynki, która okazała się być trójką, potem piątka (myślałem że to trójka) i później czwórka(myślałem że to najwyższy bieg), którą w sumie żadko wrzucałem bo na trójce (rzeczywistej piątce) szedł pięknie i nie było potrzeby "wyższego biegu" ale jak już wrzuciłem czwórke to wył niesamowicie Dzięki Bogu, że spraw się wyjaśniła bo bym chyba silnik zamęczyłJacek:) pisze:hejka a nie byłes zdziwiony jak na 2 szedł dużo lepiej chyba ze odrazu po jeynce tzn 3 wrzucałes 4 a pózniej 5 ale to i tak by Ci braklo jednego biegu Ale u mnie w mk2 tez był taki rozstaw i to jest normalne
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2008 20:33 przez rudi59, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Jesli to silnik 1,3cm3 to raczej nie masz takiej skrzynki 5 cio biegowej z prawdziwego zdarzenia.
To skrzynia 4+E+R. E to bieg ekonomiczny do jazdy oszczędnej.
Sprawdz sobie jesli chcesz>>
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=126
Jesli chodzi o ta 2jeczke wyskakująca to może juz byc także podjechany synchronizator.
Jesli to silnik 1,3cm3 to raczej nie masz takiej skrzynki 5 cio biegowej z prawdziwego zdarzenia.
To skrzynia 4+E+R. E to bieg ekonomiczny do jazdy oszczędnej.
Sprawdz sobie jesli chcesz>>
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=126
Jesli chodzi o ta 2jeczke wyskakująca to może juz byc także podjechany synchronizator.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related