Bardzo dziwny dzwiek...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo dziwny dzwiek...
eehh mam dla Was nielada problem....najlepsze co moglem zrobic to nagrac film i wam pokazac..ale najwazniejszy jest dzwiek wiec ogladnijcie to i posluchajcie od poczatku do konca!...chodzi o to ze na luzie mam taki dzwiny dzwiek jakby cos charczylo, ocieralo, brzeczy zreszta uslyszycie bo bardzo latwo odroznic to od pracy silnika..Gdy dotke ino gazu to cichnie wtedy...mechanicy maja swoja teorie ale chce wiedziec czy Wymi pomozecie:)
oto link
oto link
- Paweł Marek
- V.I.P.
zdaje mi się że napinacz rozrządu, nie zaszkodzi zapalić silnik ze zdjętym paskiem alternatora z pompą, potem wspomy żeby dokładniej sprawdzić
Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2008 19:31 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak pisano wcześniej, popuść napinacz delikatnie. U mnie pomogło jednak dziwnego dźwięku nie pozbyłem się do końca. Nie dopilnowałem mechanika jak wymieniał mi rozrząd i uszczelniacz na wale i od tamtego czasu tak mam, a najdziwniejsze ze jak prysnę jakiś środkiem smarującym na koło pasowe wału ale nie na pasek tylko na prawą jego stronę przy obudowie rozrządu to na chwile cichną "szmery" Podobno simmeringi potrafią niektóre być głośne ale czy to prawda ?!
mechanicy stawiaja na pompe wody albo rolki napinacza...przypomne ze caly rozrzad i pompa wody wymieniana we wrzesniu 2007 ;/ :( ostatnio bylem na regualcji rozrzadu popuszczali naciagali ale problem nie zniknal.....a te dzwieki to sa zawsze jak silnik sie nagrzeje..jak jest zimny to nic nie slychac ;/
-
- Nowicjusz
- Kontakt: