[MK2 3D] Problem z fotelem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- deaniel
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK2 3D] Problem z fotelem
Witajcie
Mam problem z fotelem kierowcy w moim 3drzwiowym golfie.
Otoz spadla mi jedna z linek ktora umozliwia zlozenie fotela aby mozna bylo wsciasc na tylna kanape. Problemu by nie bylo gdyby ta linka spadla w miejscu gdzie podnosi metalowa blokade.
Niestety spadla przy plastikowej dzwigni skladania fotela
Chcialem Was zapytac czy jest jakis sposob na zalozenie jej bez potrzeby "rozpruwania" fotela ?
Ps: mam nadzieje, ze zrozumieliscie moje wypociny.
Za wszelka pomoc bardzo Dziekuje
Mam problem z fotelem kierowcy w moim 3drzwiowym golfie.
Otoz spadla mi jedna z linek ktora umozliwia zlozenie fotela aby mozna bylo wsciasc na tylna kanape. Problemu by nie bylo gdyby ta linka spadla w miejscu gdzie podnosi metalowa blokade.
Niestety spadla przy plastikowej dzwigni skladania fotela
Chcialem Was zapytac czy jest jakis sposob na zalozenie jej bez potrzeby "rozpruwania" fotela ?
Ps: mam nadzieje, ze zrozumieliscie moje wypociny.
Za wszelka pomoc bardzo Dziekuje
Witam. Musisz rozebrać fotel, wbrew pozorom to nie jest trudne, na poczatek demontujesz plastikową dźwignie, następnie zdejmujesz czarne plastiki na łamaniu fotela z obu stron (na każdym plastiku masz 3 kołeczki które musisz wypchać od środka!), następnie ściągasz po metalowej spince z każdej strony i rozszeżasz "łapy" oparcia fotela, na spodzie oparcia jest 5 lub 6 zakrzywionych blaszek które prostujesz i ściągasz poszycie oparcia fotela i gotowe.
- deaniel
- Nowicjusz
- Kontakt:
DIESEL pisze:Witam. Musisz rozebrać fotel, wbrew pozorom to nie jest trudne, na poczatek demontujesz plastikową dźwignie, następnie zdejmujesz czarne plastiki na łamaniu fotela z obu stron (na każdym plastiku masz 3 kołeczki które musisz wypchać od środka!), następnie ściągasz po metalowej spince z każdej strony i rozszeżasz "łapy" oparcia fotela, na spodzie oparcia jest 5 lub 6 zakrzywionych blaszek które prostujesz i ściągasz poszycie oparcia fotela i gotowe.
Jutro sie za to wezme, oby "operacja" zakonczyla sie sukcesem
Dziekuje za instrukcje:)
Pozdrawiam
-
- Forum Master
DIESEL ma rację co do sposobu wymiany bo ona się urwała a jeżeli niechce Ci się rozbierać i wymieniać to podaję patent extra ekspresowy poprostu trzeba tą jedną dżwignię która się niepodnosi a jest to zazwyczaj ta od strony wewnętrznej pojazdu czyli dżwigni ręcznego ,poprostu podnieść palcem i zaczepić za pomocą cieniutkiej sprężynki jednym jej końcem za otwór który w sobie posiada (ta zapadka fotela) a drugim końcem sprężynki zaczepić o siedzisko fotela (stelarz) i po krzyku.W ten sposób wyłączamy tą dżwignię z gry.