Sprzęgło lub Skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło lub Skrzynia
Mój Golfik niestety sie popsuł na Swiatlach w miescie zaczeły juz ciezko wchodzic biegi a mialem jeszcze 30 KM trasy i staralem sie caly czas jechac na 4 biegu bo najlepiej wchodzil, by zmienic bieg bylo trzeba doslownie szarpac i gdy wkoncu dojechalem do celu sprawdzalem dlaczego moglo to tak chodzic przy wylączonym silniku chodzilo to troche lepiej ale jak znowu wlaczylem to nadal ciezko a bieg wteczny w ogole nie chcial wejsc bo zaczelo sie pilowanie, jak wlaczylem silnik na wstecznym biegu i chcialem odjechac to juz skrzynia nie pilowala ale jak tylko lekko popuscilem sprzeglo to auto zgasło, a Auto zawioze dopiero w Sobote do mechanika i nie wiem ile pieniedzy szykowac czy moze to byc tylko sprzeglo czy skrzynia biegów i bardzo ciekawi mnie tez to co moglo sie zepsuc z gory dziekuje za pomocne opinie
aha ok czyli nawet nie to sprzeglo a zapomnialem dodac ze odkad auto kupilem to po jezdzie krotkiej gdzie uzywalem sprzeglo np w korku to pedal strasznie zgrzytał i bylo Ciezko go wcisnac czyli cos takiego nie zrobilo sie nagle a olej w skrzyni byl sprawdzany jakies 4 miesiace temu i bylo wszystko ok
Szukam Pracy ;/ mechanik/Elektromechanik/Kierowca Wrocław
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
ALUNO, na nic konkretnego się na razie nie nastawiaj, zgrzyty mogą świadczyć tylko o uszkodzeniu linki jeśli masz z samoregulatorem. Więc zorientuj się jaką masz. Jeśli to sprzęgło to nastaw się na kompletne, czyli tacza z dociskiem..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam. Ja w swoim golgfku ostatnio robilem sprzeglo bo tez juz zaczelo strasznieciezko chodzic jak pojezdzilem po miescie i troszke juz biegi zle wchodzily.Wymienilem sprzeglo na sachsa:docisk,tarcza,lozysko.dokladnie 340zl bo kupilem w sklepie. I w linke tez zainwestuj bo ja zostawilem stara i zle zrobilem.A jak tobie tak ciezko biegi wchodza to pewnie docisk szlak trafil:(( ba robocizna to nie wiem bo sam robilem ale powiem ci ze trzeba sie nameczyc i to duzo a jak jeszcze beda jakies problemy z zapieczonymi srubami to szok!!!!!!!Ale ze 100zl to napewno zaplacisz.I wymien sobie przy okazji tulejke w obudowie skrzyni w ktorej sie kreci rozrusznik zrob to.A i przeczysc sobie jeszcze tulejki i nasmaruj gdzie chodzi lopatka od lozyska oporowego. Jak masz troche pojecia do majsterkowania to powinnes dac sobie rade
Powodzenia
Powodzenia
Autka to skarbonki ale jakie piekne jak ja je kocham!!!!