Ok ok ja mam co prawda 1,6 silniczek i na trasie mi pali 7,2 a w miescie 11,5 (oczywiście bez czołgania sie), więc do 20 to troche jeszcze brakuje. Ale jestem pewien ze mam mieszanke poprawną (potwierdza to analiza spalin) a nie jakąś "na maxa zubożoną". Żeby sobie ktos nie pomyslal ze tak pisze bo mi pali niewadomo ileflatron316 pisze:Nie Flanel mam normalny manual ale porównując dane o spalaniu benzin jak dobrze pamietam to automat od manual niedużo się różni . Mój RP ek chodzi od 98 r na gazie i nic mu nie jest ,nie strzela ,wkręca się na obroty, ładnie zapala - ale jak wtedy w 98 wstawiłem gaz to katastrofa totalna![]()
Po regulacjach u niektórych "fachowców " to potrafił 19 litra wychlać ,nie mówiąc już o tym że jakiekolwiek problemy ( a miałem z obrotami wieszającymi się) to w serwisie VW odrazu kazali gaz demontować nie chcieli nic regulować ( ale kasować to owszem a czego mi nie wymienili przy tym)-Więc siłą rzeczy musiałem się sam tego wszystkiego nauczyć .
Ale jak komuś pali 20 i jest z tego zadowolony to ma do tego prawo nie będe go pouczał bo to nie temat tego topicu.
pozdrawiam flat

[ Dodano: Wto Sie 16, 2005 7:43 pm ]
Nie no ja też uwazam ze duzo monterów lamerów jest i w niektórych przypadkjach lepiej samemu doregulować, przynajmniej ja sam sobie reguluje bo jak bym zostawił tak jak miałem na początku przez zakłąd montazu zrobione to bym sie czołgał jak maluchem. Tak właśnie miałem, dlatego sie nauczyłem i sam robie teraz wszystko.flatron316 pisze:
[ Dodano: Wto Sie 16, 2005 19:31 ]
Paulox sorki jak dawno dawno temu jak regulowali mi samochody na przyrząd to sie odrazu pytali czy na słuch i "próbę mocy" tak to koleś nazywał bo zaznaczał że po ustawieniu na przyrządzie będzie jarał więcej ( ale tylko w jednym warsztacie był taki koleżka kumaty reszta to lamerzy) i miał rację .
Jeszcze raz przepraszam za wypowiedż nie w temacie.
flat
Ale osobiscie jestem przeciwny mocnemu zubożaniu mieszanki, i oczywiscie nie mowie tu nic złośliwie. A auto na gazie powinno palić ok. 20% wiecej niż benzyny (jesli pali 20 l to napewno jest za duzo).
Ok ja sie wiecej nie bede wypowiadal na ten temat w tym poscie bo temat byl troche inny. Jak ktos chce pogadac na ten temat to proponuje założyć nowy temat.