Czy to wina braku katalizatora?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Czy to wina braku katalizatora?

Post autor: grax » śr sty 23, 2008 00:19

Mam taki przypadek. Kiedys mi katalizator juz doszedl swego zywota i musialem go wymienic i zamiast wstawic drugi katalizator, to wstawilem wybebeszony w srodku. mam taki objaw ze jak odpalam auto na zimnym silniku to slychac jakby traktor chodzil :) taki odglas...jak silnik sie ju znagrzeje to odglos ten zanika. czy to moze byc wina tego ze jest wybebeszony w srodku puste? jak wstawie normaln katalizator to ten odglos zniknie i bedzie juz na zimnym cichutko i normalnie?

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » śr sty 23, 2008 00:35

puszka po kacie jak jest pusta to faktycznie daje glosniejsze brzmienie, jak nie chcesz sie pakowac w nowego kata to mozna do srodka tej puszki wstawic rure, o srednicy jak pozostala czesc wydechu. Bedzie troche ciszej, ale kat i tak lepiej wytlumi

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » śr sty 23, 2008 00:37

eidos pisze:puszka po kacie jak jest pusta to faktycznie daje glosniejsze brzmienie, jak nie chcesz sie pakowac w nowego kata to mozna do srodka tej puszki wstawic rure, o srednicy jak pozostala czesc wydechu. Bedzie troche ciszej, ale kat i tak lepiej wytlumi
ale ciekawe czy to to na pewno..bo wymienie na kata wydam siano a dalej bedzie tak chodzic.. hmm

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » śr sty 23, 2008 00:43

wejdz pod auto wywal ta puszke, zalatw kawalek rurki i dwie objemki wstaw to w miejsce kata i posluchaj na zimnym, bedziesz mial pewnosc zanim wysypiesz kase na kata

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » śr sty 23, 2008 00:46

eidos pisze:wejdz pod auto wywal ta puszke, zalatw kawalek rurki i dwie objemki wstaw to w miejsce kata i posluchaj na zimnym, bedziesz mial pewnosc zanim wysypiesz kase na kata
no tak ale teraz musze go chyba wyspawac, bo chyba byl wspawany ;/

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » śr sty 23, 2008 00:48

nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie kat jest przykrecany z jednej strony na trzy sruby a z drugiej objemką

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » śr sty 23, 2008 15:44

zastanawiam sie aby ten wybebeszony co mam wyrzucic i zrobic sobie przelot + wydech sportowy...to chyba bedzie mi chodzil glosniej ale ta basowo ..i na zimnym nie bedzie pyrkolil jak traktor ? tak??

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Post autor: Szosownik » śr sty 23, 2008 20:59

u mnie w mk3 też chodził jak traktor więc wywaliłem kata i zamiast niego wspawałem rurę i chodził wtedy ładnie bez trajkotania

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » śr sty 23, 2008 21:02

Szosownik pisze:u mnie w mk3 też chodził jak traktor więc wywaliłem kata i zamiast niego wspawałem rurę i chodził wtedy ładnie bez trajkotania
a z kat chodzil jak traktor dlaczego? juz sie kat zuzyl???

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Post autor: Szosownik » śr sty 23, 2008 21:03

grax pisze:a z kat chodzil jak traktor dlaczego? juz sie kat zuzyl???
tak

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”