Zgineły światla wstecznego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Zgineły światla wstecznego

Post autor: Dystans6 » pn sty 21, 2008 19:41

Dzis zajrzałem do garazu bo mialem chwile ostatnio zaniedbałem samochod i sobie mowie a posprawdzam swiatrla czy cos sie nie przepalilo gdzies itp no i okazało sie ze nie ma swiateł cofania .Sprawdziłem bezpieczniki wszystko gra pozatym wszystkie swiatła sa nie wiem gdzie szukać przyczyny ze sie nie palą?? Pomóżcie moze już miał ktoś taki problem ..
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 20:53 przez Dystans6, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn sty 21, 2008 19:58

w skrzyni biegow masz czujnik cofania,dochodza do niego dwa kabelki.wez je zewrzyj jak sie swiatla zapala to masz go walnietego.czujnik jest u gory dobrze go widac

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tursky » pn sty 21, 2008 20:01

Drogi kolego ja tez mialem cyry z tym wstecznym bo mam czarne szyby no isam wiesz... U mnie okazalo sie, ze kiedy poprzedni wlascieciel wydzieral skrzynie do wymiany polosii to urwal plastkiwa czesc od czyjnika przy skrzni. Metalowa jest krecsna a plastikowa to gniazdo do wtyki. Kupilem nowy, okazalo sie ze nie dziala. Okazalo sie, ze bolec od skrzyni ktory wlacza ten czujnik omija ruchomy szpic czujnika. Zamiast wchodzic pod szpic to idzie obok. Jak juz ten bolec od skrzyni usztywnilem, okazalo sie ze byly przerwane przewody zaraz przy czujniku. i zaczelo dzialac, jednak czsami zdarza sie ze bolec skrzyni nie trafia na szpic od czujnika i wsteczny nie swieci, dlatego trzeba powtorzyc wlaczanie wstecznego. Mysle ze mnie zrozumiales... sprawdz czujnik, czesto pada, 17 zl nowy

porada druga, to taka, ze wykrec czujnik, podlacz go przy wykreconym ze skrzyni i poruszaj tym szpicem, jesli bedzie sie wlaczal i wylaczal to znak ze zle nachodzi ten bolec od skrzyni o ktorym Ci wspominalem
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 20:06 przez tursky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guaja
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: guaja » pn sty 21, 2008 20:02

dokładnie ten czujnik masz w skrzyni, wymiana u mechanika w granicach 150PLN, przynajmniej u mnie tyle wołają...jak kumpel wymieniał...

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn sty 21, 2008 20:03

guaja, 150zl? to jest jedna minuta roboty!!

Awatar użytkownika
guaja
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: guaja » pn sty 21, 2008 20:06

no ja wiem ale mój znajomy jest taki, że zawsze do mechanika jeździ i go skasowali 150PLN...ja tylko rozrząd wymieniałem u mechanika, a wszystko inne robie sam, albo z pomocą innego kumpla...

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tursky » pn sty 21, 2008 20:07

dokaldnie, on jest zaraz na wierzchu, to nie ten model kolego "guaja". Znjaduje sie po lewej stronie, od strony linki sprzegla... patrzac od strony kabiny samochodu :)))))))
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 20:09 przez tursky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » wt sty 22, 2008 17:58

no rzeczywiście mieliście racje dzis z rana na szybkiego jak jechalem do szkoly wypiolem wtyczke popukalem lekko mlotkiem popsikalem na niego zdrowo odmrazaczem byl tylko on pod reka zarowno na ten czujnik jak i na kable wtyczke wpiolem wypiolem kilka razy poruszalem popukalem i swiatla sa mozliwe ze czujnik padnie ale poki co dziala drogi nie jest to przy okazji kupie i wymienie na nowy heh ale akcja dzieki wszystkim za dobre rady pzdr!!!

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tursky » wt sty 22, 2008 18:49

nie ma za co:) sluzymy rada...pozdavwiam!

Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”