Nie zapala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie zapala
takiego problemu nie znalazlem na forum
od jakiegos czasu bylo tak ze ciezko bylo zakrecic tzn odpalal za 2 trzecim razem. pozniej dzialo sie tak ze na zimno odpalal ciezko za 5 razem albo nawet pozniej a na goracym tylko awaryjnie na gazie. jka odpalil chodzil to wszystko bylo ok smigal na benzynie gazie nie bylo zadnych dziwnych wydarzen az do pewnego momentu kiedy w ogole przestal odpalac . po przekecenniu kluczyka opadaly wskazowki i kontrolki gasly no wiec zmienilem kostke stacyjki. oczywiscie malo co pomoglo oprocz niegasniecia kontrolek i nieopadania wskazowek.
podjechalem na komputer oczywiscie goscia zostawilem samego bo coss musialem zalatwic jemu pokazalo czujnik halla (mam nadzieje ze nie tylko na wylaczonym) wiec wymienilem do tego paluch.
i nic nie pomaga nadal nie odpala dostaje czasami strzal w obudowe zaplonu
od razu mowie zeby ktos ni episal tego samego do kazdego tematu
iskra jest i to dobra
przewody maja moze z 6 tysi
wtrysk pracuje podaje i ladnei tryska na przepustnice
pompa chodzi daje odpowiednie cisnienie
przekazniki dzialaja
bezpieczniki tez
cewka nowa beru ma z 3 miechy
swiece beru trzy elektrody oczyszczone dzialaja
jedno co zauwazylem to to ze tylko jedna swieca jest mokra po kreceniu rozrusznikiem
niby cos probuje zapalac lapac ale tylko strzalik i nic wiecej
gaz odlaczylem i tez nic
ma ktos na to jakis pomysl?
silnik 1,6 aea 95r gaz od 1,5 roku bingo m
od jakiegos czasu bylo tak ze ciezko bylo zakrecic tzn odpalal za 2 trzecim razem. pozniej dzialo sie tak ze na zimno odpalal ciezko za 5 razem albo nawet pozniej a na goracym tylko awaryjnie na gazie. jka odpalil chodzil to wszystko bylo ok smigal na benzynie gazie nie bylo zadnych dziwnych wydarzen az do pewnego momentu kiedy w ogole przestal odpalac . po przekecenniu kluczyka opadaly wskazowki i kontrolki gasly no wiec zmienilem kostke stacyjki. oczywiscie malo co pomoglo oprocz niegasniecia kontrolek i nieopadania wskazowek.
podjechalem na komputer oczywiscie goscia zostawilem samego bo coss musialem zalatwic jemu pokazalo czujnik halla (mam nadzieje ze nie tylko na wylaczonym) wiec wymienilem do tego paluch.
i nic nie pomaga nadal nie odpala dostaje czasami strzal w obudowe zaplonu
od razu mowie zeby ktos ni episal tego samego do kazdego tematu
iskra jest i to dobra
przewody maja moze z 6 tysi
wtrysk pracuje podaje i ladnei tryska na przepustnice
pompa chodzi daje odpowiednie cisnienie
przekazniki dzialaja
bezpieczniki tez
cewka nowa beru ma z 3 miechy
swiece beru trzy elektrody oczyszczone dzialaja
jedno co zauwazylem to to ze tylko jedna swieca jest mokra po kreceniu rozrusznikiem
niby cos probuje zapalac lapac ale tylko strzalik i nic wiecej
gaz odlaczylem i tez nic
ma ktos na to jakis pomysl?
silnik 1,6 aea 95r gaz od 1,5 roku bingo m
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 14:37 przez OSTRY__, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Nie zapala
Witam. mam podobny problem tylko ze moj zpala na zimnym a jak przejade 1 km to juz zaczyna sie zabawa. Nagle zgasnie inie chce zapalic. Czujnik halla zmieniłem palec tez siwce kable nowe. Jak zaczne odpalac to załapie na chwile i wskazowki opadaja i kontrolki gasna. A ktory przekaznik kolega sprawdzał? bo mam zamiar to sprawdzic i nie wiem ktory.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
tzn sprawdzane byly wszystkie przekazniki i kazdy zalacza wszustkie czujniki tez dzialaja
alarm odlaczylem i tez nic takze no jesli juz to cos ze sterownikiem moze byc ale tam nic przepalone nie jest i dlatego nie wiem co sie dzieje
rozrzad caly nie przestawil sie takze nie mam juz pomyslow masa na silniku jest
alarm odlaczylem i tez nic takze no jesli juz to cos ze sterownikiem moze byc ale tam nic przepalone nie jest i dlatego nie wiem co sie dzieje
rozrzad caly nie przestawil sie takze nie mam juz pomyslow masa na silniku jest