[MK3]Brakujący element pod maską i dziwny kabel...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cześc
Tak jak ci pisali tą rurą pobierane jest ciepłe powietrze podczas rozgrzewania silnika .
Jeżeli tam coś jescze było to może jakiś patent do przymykania tej rury bo przy wyższych obrotach nawet na zimnym silniku nie bierze powietrza od kolektora tylko zimne po filtrze ale to powinien realizować to urządzonko z cienką rurką podciśnienia pod filtrem powietrza .
Ta rura może mieć wpływ na spalanie w czasie rozgrzewania silnika ale podejrzewam że straty wyniosą 0,00001 litra tak że daj sobie spokój z tym ew kup zwykłą od poldka i połącz ją z filtrem bez żadnych puszek pomiędzy.Albo budowlaną rurę "spiro" bo nic w tym oryginale VW takiego bajeranckiego nie ma -no chyba że chcesz płacić za znaczek
pozdro flat
Tak jak ci pisali tą rurą pobierane jest ciepłe powietrze podczas rozgrzewania silnika .
Jeżeli tam coś jescze było to może jakiś patent do przymykania tej rury bo przy wyższych obrotach nawet na zimnym silniku nie bierze powietrza od kolektora tylko zimne po filtrze ale to powinien realizować to urządzonko z cienką rurką podciśnienia pod filtrem powietrza .
Ta rura może mieć wpływ na spalanie w czasie rozgrzewania silnika ale podejrzewam że straty wyniosą 0,00001 litra tak że daj sobie spokój z tym ew kup zwykłą od poldka i połącz ją z filtrem bez żadnych puszek pomiędzy.Albo budowlaną rurę "spiro" bo nic w tym oryginale VW takiego bajeranckiego nie ma -no chyba że chcesz płacić za znaczek
pozdro flat
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
prozak, flatron316 - thx za wyjaśnienia...
Corvax - mysle, że to jest najbardziej prawdopodobna opcja.
ksorzel - to tym bardziej nie mam powodów do zmarwień
Dzięki wszystkim za komentarze i wyjaśnienia.
Pozdrawiam!
...zgadzam się z briano. Za skromna wersja na takie bajery ...W tej wersji silnikowej i wyposażeniowej mfa?? nie sądze
Corvax - mysle, że to jest najbardziej prawdopodobna opcja.
ksorzel - to tym bardziej nie mam powodów do zmarwień
Dzięki wszystkim za komentarze i wyjaśnienia.
Pozdrawiam!
:bylo: :bajer:
Korzystajac z tego ze mamy tu maly temacik pt. "co w silniku piszczy" a do tego miomio zrobil ladne zdjecie silnika mam pytanko:
Gdzies tam we wskazanym miejscu jak bysmy patrzyli z gory jest otwor zatkany plaskim korkiem - Do czego to jest i czy powinienem pilnowac aby byl zatkany?
Pozdrawiam
Gdzies tam we wskazanym miejscu jak bysmy patrzyli z gory jest otwor zatkany plaskim korkiem - Do czego to jest i czy powinienem pilnowac aby byl zatkany?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
niech moc będzie z wami
[img]http://mcddz.funpic.de/m-ban.gif[/img]
[img]http://mcddz.funpic.de/m-ban.gif[/img]
Ten wtyk ma chyba 3 piny a od p-m jest 2pinowy.foxiu2k5 pisze:Moze od halogenow ? Widze ze nie masz
[ Dodano: Nie Sie 14, 2005 10:35 am ]
Klakson ma wtyk 2pinowy i grube kable.Misiek311 pisze:tojest chybaq wtyczka dodatkowego klaksomu
[ Dodano: Nie Sie 14, 2005 10:39 am ]
Rura do łąpania ciepłego powietrza może się przydać w zimie. Dobierz jakiś typowy papierowy kawałek rury (od Polsdka czy coś) i przymocuj obejmami.Kiler pisze:Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem MK3 CL (1.6 ABU). Od początku zauważyłem, ze pod maską brakuję jednego elementu - rury/połączenia, między filtrem powietrza a kolektorem. Poniżej fotka. Pytałem kolegów, ale powiedzieli, że to nic poważnego. Wolę zapytać też was, niż potem się martwić. Drugie pytanie jest może jeszcze bardziej laickie, ale mam nadzieje, że ktoś rozwieje moje wątpliwości. Otóż pod przednim zderzakiem, za zaślepką po stronie kierowcy wisi kabel Nie wiem do czego służy i gdzie powinien być wpięty. Dodam, że auto chodzi normalnie, wszystko działa jak należy... Poniżej fotka, niestety z komórki wiec nie tak ostra jak pierwsza.
Serdecznie dziękuję za pomoc i wyrozumiałość...
Co do wtyku to ile on ma pinów. Może zrób dokłądniejsze foto.
PZDR
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]