do wymiany pompa klimatyzacji?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
agnesmarcin
Mały gagatek
Mały gagatek

do wymiany pompa klimatyzacji?

Post autor: agnesmarcin » śr sty 02, 2008 00:59

mam taki problem gdyz rozladowywalo mi akumulator i nie wiedzialem co jest. najpierw wymienilem akumulator i nic, pozniej alternator i nic. po przejechaniu paru kilometrów i sprawdzeniu napieciu na akumulatorze amperomierz pokazywal mi 12.9v i powoli spadal do 12.3v a jak odlaczylem wtyczke od pompy klimy to slychac bylo stuk metalowy i napiecie na akumulatorze zwiekszalo sie do 12.4v. czy to znaczy ze pompa do robienia i wciaga prad z akumulatora. dzisiaj odlaczylem agregat na noc i zobacze rano czy rozladuje akumulator
Ostatnio zmieniony śr sty 02, 2008 01:29 przez agnesmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.

rafalczarny
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rafalczarny » pn sty 21, 2008 00:43

Moze sprzęgiełko elektromagnetyczne ci sie zwarło i jest ciągle włączone stąd ten pobór prądu. ale one jest sterowane od jakiegos czujnika teraz nazwy nie pamietam. poszukaj w postach na forum jest dużo na temat problemów z klima.Niech jaszcze ktos sie wypowie na ten temat.

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » pn sty 21, 2008 00:48

to niema nic wspulnego z awaria kompresora raczej cos nie tak ze sterowaniem klimy

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”