Odpalanie IV TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpalanie IV TDI
Witam;)
Pytanie moje jest następujace, posiadam golfa Iv Tdi 110KM.Dzisiaj po raz pierwszy go odpaliłem po 3 miesiącach gdyż stał u blacharza;)I wydaje mi sie i auto nie odpal za dotknieciem tylko tak po ok. 2 s , dziwi mnie to bo znajomy ma identycznego golfa i odpala odrazu po przekręceniu kluczyka.Czy tak moze być?? Czy cos jest nie tak??
Pozdrawiam;)
Pytanie moje jest następujace, posiadam golfa Iv Tdi 110KM.Dzisiaj po raz pierwszy go odpaliłem po 3 miesiącach gdyż stał u blacharza;)I wydaje mi sie i auto nie odpal za dotknieciem tylko tak po ok. 2 s , dziwi mnie to bo znajomy ma identycznego golfa i odpala odrazu po przekręceniu kluczyka.Czy tak moze być?? Czy cos jest nie tak??
Pozdrawiam;)
U mnie blacharz tez silnika nie ruszał i nic nie grzebał na 100%.To auto stało w sumie jeszcze na placu we francji od stycznia więc nie jezdziło łącznie 8 miesięcy.Jak go pierwszy raz odpaliłem i po chwili troszeczke przegazowałem to cos zastukało ,wydaji mi sie ,ze to były wtryski albo popychacze.Zostawiłem golfa odpalonego na 15min i przestało stukac po dodawaniu gazu.Wczoraj pojechałem do blacharza(bo tam stoji jeszcze golf)i tez musiałem chwilke pokręcić żeby odpalił:( Dodam jeszcze ,ze nie zauważyłem żeby dymił.paolo pisze:mam to samo w ALH ale blacharz silnika nie ruszal
Pozdrawiam
Michał
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Mam nadzieje, że nie przegazowałeś od razu zimnego diesla...mikom pisze:U mnie blacharz tez silnika nie ruszał i nic nie grzebał na 100%.To auto stało w sumie jeszcze na placu we francji od stycznia więc nie jezdziło łącznie 8 miesięcy.Jak go pierwszy raz odpaliłem i po chwili troszeczke przegazowałem to cos zastukało ,wydaji mi sie ,ze to były wtryski albo popychacze.Zostawiłem golfa odpalonego na 15min i przestało stukac po dodawaniu gazu.Wczoraj pojechałem do blacharza(bo tam stoji jeszcze golf)i tez musiałem chwilke pokręcić żeby odpalił:( Dodam jeszcze ,ze nie zauważyłem żeby dymił.paolo pisze:mam to samo w ALH ale blacharz silnika nie ruszal
Pozdrawiam
Michał
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
Jeżeli są problemy z odpaleniem - tak jak napisał Corvax - diagnoza !!! TDI ma odpalać na dotyk.mikom pisze:Nie zrobiłem tego,troche pochodził i jak dodałem lekko gazu to zaraz zastukało:( Jak pochodził z 15min i miał 90 stopni to chodził normalnie.
Poza tym w Twoim przypadku zmiana oleju i filtrów byłaby sensowna...
[url=http://www.dieselteam.pl/][img]http://www.dieselteam.pl/logo/logo_forum_inv.jpg[/img][/url]
Golf IV TDI powered by Chiptec
Koni Sport, Weitec
Golf IV TDI powered by Chiptec
Koni Sport, Weitec
To jest oczywiste;) Jak go zarejestruje to daje zaraz go na przegląd;)Tylko teraz się martwie ,ze to jest cos poważnego:( Będe to auto sprzedawał i niechcał bym żeby doszły jakieś nieprzewidziane wydatki;)ludzi pisze:Jeżeli są problemy z odpaleniem - tak jak napisał Corvax - diagnoza !!! TDI ma odpalać na dotyk.mikom pisze:Nie zrobiłem tego,troche pochodził i jak dodałem lekko gazu to zaraz zastukało:( Jak pochodził z 15min i miał 90 stopni to chodził normalnie.
Pozdro.
- paolo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
aa kolega Poznan, Pleszew...auta z Francjimikom pisze:To jest oczywiste;) Jak go zarejestruje to daje zaraz go na przegląd;)Tylko teraz się martwie ,ze to jest cos poważnego:( Będe to auto sprzedawał i niechcał bym żeby doszły jakieś nieprzewidziane wydatki;)ludzi pisze:Jeżeli są problemy z odpaleniem - tak jak napisał Corvax - diagnoza !!! TDI ma odpalać na dotyk.mikom pisze:Nie zrobiłem tego,troche pochodził i jak dodałem lekko gazu to zaraz zastukało:( Jak pochodził z 15min i miał 90 stopni to chodził normalnie.
Pozdro.
Oj bo się obraże żeby mnie porównywać do tych rzezników z Pleszewa:(paolo pisze:aa kolega Poznan, Pleszew...auta z Francjimikom pisze:To jest oczywiste;) Jak go zarejestruje to daje zaraz go na przegląd;)Tylko teraz się martwie ,ze to jest cos poważnego:( Będe to auto sprzedawał i niechcał bym żeby doszły jakieś nieprzewidziane wydatki;)ludzi pisze: Jeżeli są problemy z odpaleniem - tak jak napisał Corvax - diagnoza !!! TDI ma odpalać na dotyk.
Pozdro.
Ja przyworze zadko jak jest cos ładnego;) A w pleszewie to sa masakry:(