światła dzienne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
światła dzienne
Witam kolegów.Udało mi się kupić światła dzienne firmy HELLA do golfa IV wkładane do wlotów powietrza wraz z instalacją i bardzo dokładną instrukcją montażu (zdjęcia),ale problem polega na tym, że świecą tylko te światła, a nasze przepisy wymagają żeby świeciły postoje i tylne światła. I tu prośba czy mógłby ktoś mnie poinstruować w bardzo czytelny sposób gdzie się wpiąć najlepiej kolory przewodów,jeżeli jakieś diody to jakie.Tak nawiasem mówiąc świetnie to wygląda
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A minusowanie przekaźnika ze świateł mijania {gdy je zapalisz to przekaźnik dostanie drugi + PLUS i się zadławi} wówczas zgasną !!!!!!!!!!!!!!!!!Qto pisze:tylko wtedy chyba światła dzienne nie zgasną po zapaleniu świateł mijania...pszczyna pisze:Prosta sprawa weźm sterowanie przekaźnika z postojówek i po sprawie
Tu jest instrukcja i schemat jak te światła podłączyć http://www.tagfahrlicht.de/PL/pdf/Monta ... IV_neu.pdf tylko jak pisałem nie świecą światła pozycyjne i tu pytanie do was gdzie się podpiąć żeby uruchomić światła pozycyjne tylne ( bo przód nie musi),czy muszą być jakieś diody,a jeżeli tak to jakie,czy przewody trzeba prowadzić do tyłu samochodu,czy jest możliwość podpięcia gdzieś bliżej
Witam. Ja w swoim Golfie II mam zainstalowane swiatła dzienne, <Swiatła kupione na necie> A instalacja elektryczna własnej roboty Wszystko chodzi, a mianowicie: po włączeniu postojuwek(przycisk swiateł na raz) swiecą sie postojowki i swiatła do jazdy dziennej, po przełączeniu na swiatła mijania, dzenne swiatła gasną.
A tylko jeden mankament Słowacka policja Wogole niezna przepisów twierdzili że jade bez swiateł (jechałem na dziennych), Polski pogranicznik czepił sie że mam 2 różne klosze swiateł mijania, a słowak że jechałem na przeciwmgielnych <lol> Dostałem 1000koron mandatu
Polak twierdził że jest nieprawidłowa chomologacja swiateł dziennych, jak pytałem sie to niby jaka ma byc chomologacja to niepotrafił mi na to pytanie odpowiedziec.
A tylko jeden mankament Słowacka policja Wogole niezna przepisów twierdzili że jade bez swiateł (jechałem na dziennych), Polski pogranicznik czepił sie że mam 2 różne klosze swiateł mijania, a słowak że jechałem na przeciwmgielnych <lol> Dostałem 1000koron mandatu
Polak twierdził że jest nieprawidłowa chomologacja swiateł dziennych, jak pytałem sie to niby jaka ma byc chomologacja to niepotrafił mi na to pytanie odpowiedziec.
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "