Alarm problem przy montazu MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm problem przy montazu MK3
Witam mam mały otóż nie moge znaleźć w którym miejscu moge sie podpiąć do kierunków obszukałem wszystke kable wokół kolumny kierowniczej i nie moge znaleźć, a druga sprawa mam elektryczny szyberdach który sie domyka z kluczyka i w aleramie jest możliwośc go domykania i również nie moge znaleźć w którym jest to miejscu
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 9:37 pm ]
tam miało być mały problem hehe
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 9:37 pm ]
tam miało być mały problem hehe
- Paweł Marek
- V.I.P.
kierunkowskazy: ja podpiąłem przy jednej z wtyczek dochodzących od tyłu do skrzynki z bezpiecznikami. Gdzieś u dołu, kable jak pomiętam zielono biały i zielono czarny.
szyberdach: masz pewnie również central, podpinasz do kabelków idących z drzwi przednich zielony i szary( jeden otwiera drugi zamyka). Musisz miec wtedy alarm z odpowiednio długim impulsem domykania, ok 15 s (alarmy moga mieć regulowany czas impulsu dla centrala, albo dodatkowe wyjście na tzw funkcję komfort i ten kabel daje ci impuls domykania). Alarm daje minus ty tam potrzebujesz plus więc musisz założyć przekaźnik który zmieni minus na plus.
szyberdach: masz pewnie również central, podpinasz do kabelków idących z drzwi przednich zielony i szary( jeden otwiera drugi zamyka). Musisz miec wtedy alarm z odpowiednio długim impulsem domykania, ok 15 s (alarmy moga mieć regulowany czas impulsu dla centrala, albo dodatkowe wyjście na tzw funkcję komfort i ten kabel daje ci impuls domykania). Alarm daje minus ty tam potrzebujesz plus więc musisz założyć przekaźnik który zmieni minus na plus.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
foxiu2k5 no właśnie chciałem na to samo zwrócić uwagę A ciebie cytowałem bo podałeś dobre kolorki, a pojawiły się też błędne niestety.foxiu2k5 pisze:jaxes, nie no jasne, podpinasz sie tam gdzie masz najblizej od centralki alarmowej bo przeciez bez sensu ciagnac niepotrzebnie metry kabli. Podalem przyklad przelacznika zespolonego bo tam Paweł83 szukal