[mk3]Słaba moc silnika 1.9 Tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Słaba moc silnika 1.9 Tdi
Posiadam Golfa III 1.9 Tdi 110KM . Mój problem polega na tym ze jak osiągam prędkość ok. 100 km/h to silnik traci moc i staje sie bardzo mułowaty i nie chce jechać szybciej niz 130km/h Ale gdy sie zatrzymie i wyłącze silnik i włącze to znowu dobrze działa aż do momentu gdy na zegarze jest 100. i tak w kółko. Wygląda mi to na brak mocy w turbinie ale pewny nie jestem. Proszę o pomoc . Dzięki
Ostatnio zmieniony wt lut 14, 2006 15:37 przez Robert26*, łącznie zmieniany 1 raz.
flanel pisze:Podłącz pod komputer ale kolega k631 ma chyba racje
Pod komputer podłączyłem i wskazało ze to jest czujnik ciśnienia dolotowego, ale podobno to nie jest to. A tak poza tym to gdzie znajduje sie ten miernik masy zasysanego powietrza?
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2005 22:07 przez Robert26*, łącznie zmieniany 1 raz.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie ma prawa kopcić na czarno to nie Stefek Batory :hmm:
U mnie wygląda to podobnie, tylko że siwy (może nawet lekko niebieskawy dymek) pojawia się na pare sekund tylko jak jest poniżej zera zaraz po odpaleniu. Ale zawsze (ostatnio 19,20.IX był mrozik), przychodzę odpalam, oczyszczę szybki, czyli jakieś 4 min. sobie chodzi na wolnych obrotach i jadę. Jak jest cieplej to dymienia wogóle nie widzę nawet rano po odpaleniu.ćwikła pisze:silnik nie kopci...tylko jak jest zimny to delikatny siwy dymek leci z rury na postoju....jak sie rozgrzeje i przegazuje go porzadnie to praktycznie zero dymu czarnego...pali na dotyk
Z czarnym dymem miałem doświadczenie w momencie rozszczelnienia intercoolera, a szparka była bardzo niewielka . Podczas przyśpieszania lub pod obciążeniem np. podjazd pod wzniesienie, tak ponad 2000obr. lubiał przykopcić na czarno niczym "Stefan Batory", ale po wymianie IC jak ręką odjoł i jest
Pozdroooo....
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V