Witam,
Wczoraj chciałem podłączyć samochód pod VAG, takiego uruchomionego na kompie przez kabelek USB i program VAG-COM. Zainstalowałem sterowniki do kabla USB. Uruchomiłem VAG-COM. Przekręciłem kluczyk, podłączyłem kabelek i uruchomiłem w programie test połączenia. Wyskoczyło Port-OK, Interface - nie odpowiada. Odłączyłem VAG, przekręcam kluczyk i nic. Kontrolki na desce się nie świecą. Zdjąłem klemy aku. i ponownie założyłem i też nic. Samochód padł Silnki AEE.Co to może być? Prośba o pomoc.
Dziwna sytuacja po podłączeniu VAGa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwna sytuacja po podłączeniu VAGa
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 20:56 przez kriss024, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jaki interface masz z lużnymi pinami czy we wtyku OBD ?
bo jeśli z luźnymi pinami to mogłes żle podpiąć do gniazda w samochodzie.
posprawdzaj bezpieczniki
bo jeśli z luźnymi pinami to mogłes żle podpiąć do gniazda w samochodzie.
posprawdzaj bezpieczniki
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Re: Dziwna sytuacja po podłączeniu VAGa
u mnie było to samo i nigdy nie doszedłem czemukriss024 pisze:Witam,
Wczoraj chciałem podłączyć samochód pod VAG, takiego uruchomionego na kompie przez kabelek USB i program VAG-COM. Zainstalowałem sterowniki do kabla USB. Uruchomiłem VAG-COM. Przekręciłem kluczyk, podłączyłem kabelek i uruchomiłem w programie test połączenia. Wyskoczyło Port-OK, Interface - nie odpowiada. Odłączyłem VAG, przekręcam kluczyk i nic. Kontrolki na desce się nie świecą. Zdjąłem klemy aku. i ponownie założyłem i też nic. Samochód padł Silnki AEE.Co to może być? Prośba o pomoc.
prawdopodobnie któryś przewód od gniazda diagnostycznego był gdzieś dalej uszkodzony