Sprzęgło!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło!!!
Ciekaw bardzo jestem, cóż to może być?Kiedy jade rano do pracy(35km) droga jest w miare pusta,mało razy używam sprzęgła jest wszystko o.k.,ale jak wracam i są korki to jak się rozgrzeje silnik i parę razy ruszę,to potem od 3-ki czuć ,że sprzęgło się przy gwałtownym
naciśnięciu gazu ślizga.Robiłem różne testy;ruszanie z trójki a nawet z 5-ki silnik za każdym razem gaśnie jak powinien (jedynie to ślizganie podczas jazdy oblewa).Linke mam założoną bez samo regulatora,sprzęgło przy regulacji linki,bierze raz wysoko ,a raz nisko(zależnie od regulacji)tarcza,docisk wymieniane w maju u.r.
Miałem przygodę ze sprzęgłem (talerzyk poszedł) i po wizycie w zakładzie(w którym notabene
podmieniono mi osłone sprzęgła spostrzegłem to po 2 miechach i mnie olali).Uznałem,że trzeba to naprawić
i idzie do mechanika ,ale ciekaw jestem okrutnie, co to może być?
pozdrawiam
naciśnięciu gazu ślizga.Robiłem różne testy;ruszanie z trójki a nawet z 5-ki silnik za każdym razem gaśnie jak powinien (jedynie to ślizganie podczas jazdy oblewa).Linke mam założoną bez samo regulatora,sprzęgło przy regulacji linki,bierze raz wysoko ,a raz nisko(zależnie od regulacji)tarcza,docisk wymieniane w maju u.r.
Miałem przygodę ze sprzęgłem (talerzyk poszedł) i po wizycie w zakładzie(w którym notabene
podmieniono mi osłone sprzęgła spostrzegłem to po 2 miechach i mnie olali).Uznałem,że trzeba to naprawić
i idzie do mechanika ,ale ciekaw jestem okrutnie, co to może być?
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Linke przestawiałem na różne pozycje i bierze w zależności od ustawienia od samej podłogi(max popuszczona),do brania przy końcu ,gdzie luz na łapie jest minimalny.To nie będzie linka.Wkrótce idzie do roboty to sprzęgło.
Dzięki za odpowiedzi!!
pozdrawiam
Dzięki za odpowiedzi!!
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 15, 2008 18:54 przez worek444, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzięki! Sprżęgło było wymieniane w maju zeszłego roku.Po prstu zdarzyło mi się oddać samochód do dziadowskiego zakładu ,w który ma w nazwie Auto-naprawa.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sty 18, 2008 18:58 przez worek444, łącznie zmieniany 1 raz.