Wtrysk cieknie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Wojtek-Ka
Mały gagatek
Mały gagatek

Wtrysk cieknie

Post autor: Wojtek-Ka » ndz sty 06, 2008 20:46

Witam
Mam golfa 1.8 benzyna z automatem, i otóż po prawej stronie wtrysku(patrząc od strony kierowcy) mam zawsze wilgotne miejsce jak by olej ciekł. Jeżdżę z tym od dłuższego czasu ale boje sie ze coś wreszcie sie rozjedzie. Co to może być czy jakaś uszczelka ?

[ Dodano: 07 Sty 2008 21:43 ]
I jak tam komuś jeszcze cieknie z tego miejsca olej, ogólnie całe miejsc jest zachlapane olejem najwięcej miedzy ta metalowa obudowa na gorze a właśnie tym miejscem gdzie powietrze wchodzi.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 23:36 przez Wojtek-Ka, łącznie zmieniany 1 raz.

robertrog
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: robertrog » wt sty 08, 2008 01:20

Zobacz czy podstawa pod wtryskiem jest cała ,ewentualnie czy nie dochodzi gdzieś do wtrysku jakiś przewód od odmy i nie jest przetarty

Wojtek-Ka
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Wojtek-Ka » ndz sty 13, 2008 22:08

Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ?

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Wtrysk cieknie

Post autor: raf1al » ndz sty 13, 2008 22:15

Wojtek-Ka pisze:Witam
Mam golfa 1.8 benzyna z automatem, i otóż po prawej stronie wtrysku(patrząc od strony kierowcy) mam zawsze wilgotne miejsce jak by olej ciekł. Jeżdżę z tym od dłuższego czasu ale boje sie ze coś wreszcie sie rozjedzie. Co to może być czy jakaś uszczelka ?

[ Dodano: 07 Sty 2008 21:43 ]
I jak tam komuś jeszcze cieknie z tego miejsca olej, ogólnie całe miejsc jest zachlapane olejem najwięcej miedzy ta metalowa obudowa na gorze a właśnie tym miejscem gdzie powietrze wchodzi.
ja bym jednak twierdził ze to opary oleju z odmy! mam podobnie!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”