Dławienie się silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja kiedys mialem w mk2 podobna sytuacje tez wydalem kupe grosza zeby naprawic auto zjezdzilem polowe bylego wojewodztwa radomskiego i kazdy naprawial inna rzecz a okazalo sie ze siadl przekaznik od gazu i podawal paliwo razem z gazem i sie dlawil do czasu kiedy nie przestal chodzic na ssaniu a zrobil mi to zwykly ''kowal''w szopie wiec mozesz sprawdzic to nic nie kosztuje zamien tylko przekaznik na inny np od swiatel
Kupiłem samochód 3 miesiące temu także nie wiem kto i gdzie zakładał gaz.Paweł Marek pisze:to jest kwestia podpięcia komputerka LPG do laptopa i zmiany ustawień, w niektórych komputerkach robi się to inaczej np zworkami. Gdybyś trafił do tego gaziarza co to zakladał to powinien zrobić to za darmo. Myślę że 3 dychy.MasterADM pisze:Dużo kosztuje regulacja tej instalki gazu?
Dobrze powiedz mi proszę co mam dokładnie powiedzieć do gazownika aby zrobił to co wyżej napisałeś?
[ Dodano: 12 Sty 2008 20:58 ]
Gdzie znajde ten przekaźnik?zieba pisze:ja kiedys mialem w mk2 podobna sytuacje tez wydalem kupe grosza zeby naprawic auto zjezdzilem polowe bylego wojewodztwa radomskiego i kazdy naprawial inna rzecz a okazalo sie ze siadl przekaznik od gazu i podawal paliwo razem z gazem i sie dlawil do czasu kiedy nie przestal chodzic na ssaniu a zrobil mi to zwykly ''kowal''w szopie wiec mozesz sprawdzic to nic nie kosztuje zamien tylko przekaznik na inny np od swiatel
- Paweł Marek
- V.I.P.
poproś o sprawdzenie w jaki sposób masz ustawioną emulację sondy lambda (otwarta, na masę, na falę). Zasugeruj że podejrzewasz że masz niewłaściwie tą emulacje ustawionąMasterADM pisze: mi proszę co mam dokładnie powiedzieć
to jest realizowane elektrozaworami które odcinają dopływ gazu, mogą być dwa lub jeden, zależy jaki typ instalki. W sumie temat dla gaziarza. Dla pewności: zresetuj komp jeszcze raz, pojeżdzij kilka dni na samej benie (nie przełączaj na gaz). Jeśli problemu nie będzie to jest pewne że błąd wiąże się z instalką gazową.MasterADM pisze:Gdzie znajde ten przekaźnik?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja nieznam sie na emulacjach ale wiem jedno kolega zaklada w domu instalacje i wszystkie samochody chodza jak nalezy i nic nie podlacza nic nie sprawdza zadnych sond i wszystko jest ok a przekaznik montuja zazwyczaj w komorze silnika tylko ni pomyl przewodow jak bedziesz zamienial u mnie bylo 4 przewody a 5 nozek mam nadzieje ze ci sie powiedzie znam ten bol kiedy rece opadaja a kazdy mowi co mu pasuje i zdziera kase
Ok dzięki wielkie.Paweł Marek pisze:poproś o sprawdzenie w jaki sposób masz ustawioną emulację sondy lambda (otwarta, na masę, na falę). Zasugeruj że podejrzewasz że masz niewłaściwie tą emulacje ustawionąMasterADM pisze: mi proszę co mam dokładnie powiedziećto jest realizowane elektrozaworami które odcinają dopływ gazu, mogą być dwa lub jeden, zależy jaki typ instalki. W sumie temat dla gaziarza. Dla pewności: zresetuj komp jeszcze raz, pojeżdzij kilka dni na samej benie (nie przełączaj na gaz). Jeśli problemu nie będzie to jest pewne że błąd wiąże się z instalką gazową.MasterADM pisze:Gdzie znajde ten przekaźnik?
[ Dodano: 12 Sty 2008 22:01 ]
Dokładnie tak bo już mam dosyć tych wydatków bo każda moja kasa idzie w samochód.zieba pisze:ja nieznam sie na emulacjach ale wiem jedno kolega zaklada w domu instalacje i wszystkie samochody chodza jak nalezy i nic nie podlacza nic nie sprawdza zadnych sond i wszystko jest ok a przekaznik montuja zazwyczaj w komorze silnika tylko ni pomyl przewodow jak bedziesz zamienial u mnie bylo 4 przewody a 5 nozek mam nadzieje ze ci sie powiedzie znam ten bol kiedy rece opadaja a kazdy mowi co mu pasuje i zdziera kase
[ Dodano: 14 Sty 2008 20:16 ]
Mam znowu problem bo zresetowałem dzisiaj kompa i samochód zaczął pracował na wysokich obrotach tak z 2000 po słuchu bo nie mam obrotomierza. I tak non stop na gazie i na benzynie:/ Ktoś wie moze daczego?