[MK3 1.6] regulacja obrotów (bez LPG!!)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam podobny problemik z obrotomi lecz mam silnik 1.6 ABE Wielopunkt na wtrysku z 95 roku na sekwencyjnym gazie otóż u mnie na zimnym silniku ma fajne obroty dopuki ssanie chodzi przy temp 35 stopni włacza mi sie gaz i tu zaczynaja sie problemy obroty mi skacza 500-1300 na biegu jałowym gdy temperatura silnika osiagnie 90 stopni problem znika lecz nie dokońca bo na wolnych obrotach ma 600-650 i silnik sie trzesie tak mocno jak by chciał z ramy wyskoczyć ale nie skacze na obrotach tak jak jest zimny dodam jeszcze ze jest po wymianie kabli swiec kopułki palca sondy lambda pomożcie bo juz nie wiem co robić
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 23:40 przez brooklyn525, łącznie zmieniany 2 razy.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeżeli 1.6 to nie AEX a AEE. Problem z obrotami to norma zacznij od czyszczenia przepustnicy i zaadoptowania jej na VAGu powinno pomóc.
Pozdro.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 09:43 przez witus29, łącznie zmieniany 1 raz.
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.