kontrolka oleju w 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
kontrolka oleju w 2e
wszytko było okej do czasu remontu kapitalnego.........dzis wyjezdzajac za miasto ok 15 km zapaliła mi sie kontrolka oleju tzn miga i dawała sygnał pikniem .....po zgaszeniu auta i odpaleniu problem znikał na pare minut i potem znów to samo. temp oleju na zegarach 110 a wody 70 a wdodatku zaczoł strzelac z wydechu po ujeciu gazu (jak maluch tylko ze owiele głosniej) pomózcie bo zaczynam miec dosc tego auta i to nie sa 1 problemy z tym silnikiem patrz inne posty
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
lukasz gti8v, świecąca się kontrolka oleju i strzeły z wydechu to dwie rózne sprawy zdje się. Strzały z wydechu to prawdopodobnie zużyty lu wycięty katalizator i paliwo nie jest dopalane w kacie, wpada do tłumika końcowego i wybucha. Tak było u mnie, chyba że to spalanie stukowe. Ale to zupełnie inny dzwiek. Spróbuj odłączyć czujnik oleju, wyczyśc go i znowu podłącz.
afrodyzjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
A jesteś pewien na 100% że to czysty olej? Może paliwo się dostaje do michy i rozrzedza olej? Sprawdzałeś stan zaraz po remoncie?lukasz gti8v pisze:niewiedzac czemu oleju mam ponad stan mam zrobione 1000km po remoncie napewno to nie płyn tylko czysty olej
Temp. oleju dość wysoka, u mnie teraz nie przekracza 100 stopni, 98 to max...
The quieter you become, the more you are able to hear...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
No właśnie ciężko wyczuć... świece, kable WN, cewka, nieszczelność przy serwie, trzeba szukać ale najpierw musisz stwierdzić ze to paliwolukasz gti8v pisze:a jezeli bedzie walilł paliwem to jak a moze byc przyczyna?
U kumpla w ABS-ie zasysał lewe powietrze przez nieszczelny przewód serwa, wymieniliśmy przewód i jak ręką odjął, poziom przestał wzrastać.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 19:52 przez vwarek, łącznie zmieniany 1 raz.
The quieter you become, the more you are able to hear...
- Paweł Marek
- V.I.P.
lukasz gti8v, fakt że łącząc do kupy te wszystkie twoje posty to sam miałbym dość. Musisz coś sam zadziałać albo jechać do łebskiego mechanika obeznanego z tym silnikiem. W każdym razie kilka rzeczy takich jak brak mocy, za wysoka temp. oleju, strzelanie, może świadczyć o błędzie w rozrządzie i zaplonie. Ja bym od tego zaczął.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
na spokojnie, wyjaśnij sobie rozrząd zapłon, na szybką przekładkę na próbę takich rzeczy jak np przepływka możemy się potem umówić. Daleko do mnie nie masz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: