Kłopoty z Mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kłopoty z Mk2
Więc problem polega na tym. że od przed wczoraj autko zachowuje się dziwnie przy przyspieszaniu.Tzn. daję mu gaz o on wchodzi na obroty ale nie chce przyspieszać.Tak jakby coś go dusiło.Nawet do tego stopnia że raz mi zgasł.
Pojechałem do mechanika i powiedział mi że to może być od paliwa (tankowałem na Shellu) ale to nie możliwe chyba bo na tym samym paliwie jeździłem normalnie i nic się nie działo (bo zatankowałem pół baku).
Pompe paliwa mam wyczyszczoną,filtry,świece i sprzegło też jest oki.
W czym może tkwić problem???Pomóżcie!!!
Pojechałem do mechanika i powiedział mi że to może być od paliwa (tankowałem na Shellu) ale to nie możliwe chyba bo na tym samym paliwie jeździłem normalnie i nic się nie działo (bo zatankowałem pół baku).
Pompe paliwa mam wyczyszczoną,filtry,świece i sprzegło też jest oki.
W czym może tkwić problem???Pomóżcie!!!
POMÓŻCIE!!!!
Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej sprawdzić emisje spalin czy żeczywiście jest katalizator zwalony.I okazało się że katalizator jest oki i sonda lambda też.
Więc co to może być z tym moim Goferem?
[ Dodano: Pią Sie 05, 2005 22:15 ]
Dodam jeszcze że jak zmienie bieg i daje mu mało gazu to się tak dzieje a jak puszcze gaz i szybko wcisne go do dechy to auto normalnie przyspiesza i chodzi oki.
Czy może być to linka gazu?Może ma luz czy co?
Co tym myślicie?
Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej sprawdzić emisje spalin czy żeczywiście jest katalizator zwalony.I okazało się że katalizator jest oki i sonda lambda też.
Więc co to może być z tym moim Goferem?
[ Dodano: Pią Sie 05, 2005 22:15 ]
Dodam jeszcze że jak zmienie bieg i daje mu mało gazu to się tak dzieje a jak puszcze gaz i szybko wcisne go do dechy to auto normalnie przyspiesza i chodzi oki.
Czy może być to linka gazu?Może ma luz czy co?
Co tym myślicie?